Pesä Ysit haastoi nyt Kirittäret, kun räpylä piti Vanhiksella paljon Hipposta paremmin

Kai Skyttä

Pesä Ysit on päästänyt naisten superissa toiseksi eniten juoksuja, mutta lauantaina se sai Kirittärien iskut paljon perjantaita paremmin kiinni.

Perjantaina Pesä Ysien yli 27 kertaa juosseet Kirittäret saapuivat lauantaiksi Lappeenrantaan. Rauhoittavien yöunien jälkeen vieraat veivät toisen kohtaamisen maltillisesti 0–1 (1–1, 0–2).

Mailan varressa Ysit jäivät jopa edellispäiväisestä neljästä juoksustaan, mutta ulkona pitivät puuskaisen vastatuulen avustuksella Kirittäret poissa viimeiseltä pesältä. Kolmostilanteita kertyi vieraille vaatimattomat kolmetoista. Vuosi sitten Ysit nujersivat viiteentoista kolmostilanteen jyväskyläläiset, mutta nyt otettavissa oleva voitto kariutui hedelmättömään sisäpeliin.

Viljasella taas paska reissu

Kirittärien pelinjohtaja Nalle Viljanen muisteli juurikin viimevuotista tappiota kirjavin sanakääntein.

— Jos viime vuonna oli paska reissu tänne, ei saatu pisteitä, niin nyt oli pelillisesti yhtä paskaa, mutta saatiin kaksi pistettä. Ja jos jotain positiivista halutaan hakea, niin huomenna ei tarvitse pitää treenejä, Viljanen naurahti.

— Kun on se pieni momentum, jolloin kaveri antaa siimaa, se pitää osata käyttää. Meistä ei tänään ollut ottajiksi. Essi Rytteri lavalla teki tästä pelin, emmekä räpylässä heikkoja olleet. Myös me teimme tästä pesispelin, ja Nallekin alkoi käymään hetkittäin kuumana. Pikkuisen jo onnistuimme siinä, Ysien käskyttäjä Ville Lantta pohti onnistumisia.

Essi Rytteri onnistui

Jos lyönnit eivät Yseillä lähteneet toivotusti, lautasen toisella puolella toista kertaa operoinut Rytteri onnistui pistämään Kirittärien pasmat pahemman kerran sekaisin. Vastatuulen lisäksi Viljanen nostikin Rytterin otteet omiensa akilleen kantapääksi.

— Hyviin paikkoihin antoi vääriä ja ihan ei oltu kartalla mitä olisi pitänyt tehdä. Tuli esimerkiksi lyötyä vähän myöhään levityksiä, Viljanen taustoitti.

Lantta ei osannut vielä sanoa jatkaako Rytteri lukkarina tulevassa Lappajärvi-ottelussa. Pelinjohtaja sai välittömän palautteen vatuloinnistaan kollega Viljaselta.

— Pitää soittaa sille toiminnanjohtaja Lantalle, että jos ei Rytteriä peluuteta jatkossa, pelinjohtajalle pitää antaa kenkää.

Jutussa korjattu Nalle Viljasen nimi Virtasesta Viljaseksi 9.6. kello 9.21.