Pesä Ysit kukisti Hyvinkään ja haastoi Mansen halli-SM:n alkulohkossaan Imatralla, lopputurnaukseen eteni Tampere

Pesä Ysit jäi naisten pesäpalloilun SM-hallikilpailun lopputurnauksen ulkopuolelle. Lappeenrantalaisjoukkue voitti lauantaina ensin Hyvinkään 2—0 (7—4, 2—1), mutta hävisi päivän toisessa ottelussaan tamperelaiselle Manse PP:lle 2—0 (1—0, 7—2).

Manse eteni Porissa pelattavaan SM-lopputurnaukseen, kun se voitti myös Hyvinkään jaksoin 2—0. Ottelut pelattiin Imatralla Aviasport areenassa.

Ysien ottelu Mansea vastaan ratkesi lopullisesti toisen jakson toisessa vuoroparissa, jossa tamperelaiset löivät neljä juoksua ja menivät 7—2-johtoon.

Sitä ennen Susanna Alava oli tuonut Ysien 3—1-kavennuksen harhaheitolla ja heti perään Annika Turtiainen kotiuttanut Marianne Roihan, mutta sitä lähemmäs Mansen kaatoa Ysit ei päässyt.

Ysien kaatajina kunnostautuivat Manselta erityisesti Kirsi Ala-Lipasti ja Anna Ala-Kauhaluoma.

Ysit aloitti päivän loistavasti, kun joukkue viipaloi Hyvinkään kentän iskemällä viisi juoksua heti avausvuoroparissa ja kaksi lisää toisessa. Henriikka Harinen löi Yseille ottelussa kolme juoksua, Sarita Heikkinen ja Nea Forsell kaksi. Kaksi juoksua toivat Elina Väre, Annika Turtiainen ja Marianne Roiha.

Imatran Pallo-Veikot taipui halli-SM:n toisen kierroksen ottelussa tappioon Hyvinkään Tahkolle kotiutuslyöntikisan jälkeen lukemin 2—1 (5—2, 1—3, 2—1).

Ottelu sai IPV:n kannalta kitkerän alun, kun Tahko nakutteli neljä juoksua heti avausvuoroparin aloittaneella sisävuorolla. Imatralaiset saivat kuitenkin jakson lopussa tärkeitä onnistumisia, kun Jussi Hurskainen kotiutti Nino Muuruvirran ja päätösvuoroparissa Sami Partanen Jarkko Matikan.

Onnistumisten poikima energia auttoi IPV:tä toisella jaksolla, jolla Hurskainen, Konsta Kurikka ja lopulta Arttu Vilander kumauttelivat vuoroillaan etenijän kotiin.

Sunnuntaina IPV kohtaa Kankaanpään Mailan Aviasport areenalla kello 14.30.

Ottelun ratkaisu venyi kotiutuslyöntikisaan, jossa Mikko Kososen lyönti saatteli Jarkko Matikan turvaan, mutta Hyvinkää nokitti Teemu Nikkasen ja Juha Korhosen lyönneillä itsensä voittoon.