SaiPa taipui harjoitusottelussa KHL-joukkue Severstal Tšerepovetsille, Tyler Morley ja Elmeri Kaksonen maalinteossa

Mika Strandén

SaiPan uusi keskushyökkääjä Tyler Morley pelasi perjantaina numerolla 84.


SaiPan kesän ensimmäinen harjoitusottelu päättyi tappioon Severstal Tšerepovetsille. Venäjän KHL-liigassa pelaavan Tšerepovetsin voittolukemat olivat 3—2 (1—0, 0—2, 2—0).

Ottelun ensimmäisen maalin teki Tšerepovets, kun Topi Nättinen hävisi puolustuspään aloituksen ja Ivan Zakharchukin nopea laukaus ohitti SaiPan maalivahdin Karolus Kaarlehdon.

Toisessa erässä SaiPa nousi Tšerepovetsin ohi Elmeri Kaksosen ja Tyler Morleyn ylivoimamaaleilla.

Kaksosen maaliin antoi nappisyötön Kalle Maalahti, joka nousi kiekon kanssa siniviivalta ja löysi Kaksosen B-pisteiden välistä.

Morleyn osumaa edelsi Joni Nikon ja David Goodwinin onnistunut paineistus ja kiekonriisto Tšerepovetsin päädyssä.

Toisessa erässä Morley ja Nättinen käyttivät kiekkoa myös Tšerepovetsin maalikehikossa.

SaiPan päädyssäkin oli kolista, kun Jere Sneck syötti vieraiden Zakharchukin läpiajoon, mutta tämä laukoi ohi.

Kolmannen erän alkupuolella SaiPan kiekollista peliä leimasi huolimattomuus ja joukkue tuhri kaksi ylivoimamahdollisuutta, joiden jälkeen Tšerepovets teki 2—2-tasoitusmaalin.

Maalintekijä oli Vladislav Kodola, joka päätti suoran hyökkäyksen laukaukseen puolustaja Markus Kojon jaloista, mikä yllätti SaiPa-vahti Kaarlehdon.

Tšerepovetsin 3—2-voittomaalin teki Denis Kuljash, kun SaiPa-puolustaja Veeti Vainio ensin syötti kiekon hänen lapaansa keskialueella. Kuljash otti kiekon kanssa muutaman luistelupotkun ja ohitti Kaarlehdon B-pisteen yläkaarelta lähteneellä lyöntilaukauksella.

Yksi ottelun hahmoista oli Tšerepovetsin maalivahti Dominik Furch, joka torjui muun muassa Jonatan Tanuksen, Emil Oksasen, Aatu Luusuaniemen ja Ville Kohon hyvät maalintekopaikat.

Furchille merkittiin 36 torjuntaa, Kaarlehdolle 19.

SaiPan puolustuksessa luuti myös 18-vuotias tsekkiläinen Jakub Müller, joka on seuran nuorten liigajoukkueen uusi pelaaja, mutta on harjoitellut edustusjoukkueen mukana.

SaiPa jatkaa harjoitusotteluitaan ensi viikolla Imatran turnauksessa, jossa se kohtaa perjantaina Kouvolan KooKoon ja lauantaina Mikkelin Jukurit.