Jymy löysi raot kunnareille, rankka viikko näkyi IPV:n otteissa

| IPV:n ulkokenttä ei jaksanut taistella Sotkamon vahvaa kärkeä ja lyöntimyllyä vastaan. Sami Partasen ottelussa iskemät neljä juoksua jäivät laihaksi lohdukkeeksi.

IPV:n ottelu päättyi mahalaskuun.
IPV:n ottelu päättyi mahalaskuun.

Aurinko oli harvinainen ja odotettu vieras lauantaina Sotkamossa Jymyn ja Imatran Pallo-Veikkojen Superpesiksen ottelussa. Jymy on kahtena edellisenä superpesiskautena ollut IPV:lle voittamaton kanto, jaksoakaan ei IPV:lle ole Jymyltä irronnut.

Eikä irronnut lauantainakaan, vaan Jymy korjasi kolme pistettä jaksovoitoin 2—0 (5—3, 10—5). Jymy jylläsi kärjellään ja vahvalla ulkopelillään. Molemmissa Joni Rytkönen ja Niko Korhonen olivat avainasemassa.

IPV:n pelinjohtaja Jyrki Valle oli tyytyväinen joukkueen taistelutahtoon. Ulkopelissä 15 annettua juoksua oli kuitenkin liikaa.

— Pikkuisen perässä olimme koko ajan, mutta taisteltiin Jymyn tuntumaan eikä annettu periksi. Takana on kolmen ottelun rankka viikko, joka myös näkyi ja tuntui pelaajissa.

IPV pystyi avausjaksolla nollaamaan Jymyn lyöjäkuninkaan Roope Korhosen, mutta muutama muu tilanne jäi harmittamaan.

— Pari läpilyöntiä jäi harmittamaan. Toki ne Jymyn lyönnit olivat todella hyviä.

IPV oli avausjaksolla sisäpelissä kaksi ensimmäistä vuoroa vaisu. Jymyn Rytkönen oli muutamalla upealla kiinniotollaan suuri syyllinen IPV:n kärjen vaikeuksiin päästä edes kakkospesälle.

Takana on kolmen ottelun rankka viikko, joka myös näkyi ja tuntui pelaajissa. — Jyrki Valle

Jymyn Niko Korhonen teki avausvuorossa yhden juoksun, toisessa kaksi. Antti Korhosen kakkosluukun läpilyönti tuotti kunnarin ja yhden tavallisen.

IPV tuli vielä kolmannessa vuorossa juoksun päähän Jymystä Sami Partasen kahdella hyvällä kotiutuksella, mutta kolmannen tasoittavalla Rytkönen ratkaisi jakson lopullisesti Jymylle. Komea kolmosrajaleikkuri oli kahden juoksun arvoinen, kun hän kiirehti kunnarin Niilo Piiponniemi edellään.

Toisen jakson avausvuoropari oli pelinjohtajien painajainen. Jymy teki neljä juoksua omalla aloittavallaan ja hätäisimmät uskoivat pelin olevan jo ohi. IPV vastasi omalla tasoittavallaan myös neljällä juoksulla ja jakso heräsi hetkeksi eloon.

Jymyn toinen sisävuoro tuotti kolme juoksua ja joukkue karkasi uudelleen voittaen jakson lopulta 10—5. Vielä avausjaksolla ilman onnistumisia jäänyt Jymyn jokeri Roope Korhonen iski toisella jaksolla neljä juoksua.

Kaikkiaan neljään juoksuun ylti myös IPV:n Partanen, joka yhdessä Juuso Latun kanssa oli IPV:n sisäpelin ykkösonnistuja.