NST:n omat C-juniorit debytoivat vahvasti naisten Salibandyliigan kauden avausottelussa Huhtiniemessä — Voitto tuli vielä puolivalmiilla pelillä

Minna Mänttäri

Miisa Turusen ensimmäinen maali NST:n edustusjoukkueen sarjapelissä tuli taituruutta osoittaneella yksilösuorituksella.
Miisa Turusen ensimmäinen maali NST:n edustusjoukkueen sarjapelissä tuli taituruutta osoittaneella yksilösuorituksella.

Vasta 13-vuotias Miisa Turunen nousi ottelun hahmoksi heti ensimmäisessä sarjaottelussaan NST:n naisten edustusjoukkueessa. Turunen teki kaksi maalia ja syötti yhden, kun NST avasi kautensa Salibandyliigan B-lohkossa voittamalla Lohjan Salibandyn lukemin 7—3 (0—0, 3—1, 4—2).

Turusen lisäksi NST:n C-junioreista debytoivat Hertta Härkönen ja Siiri Tuutti, jotka vuorottelivat Sofia Sinkon puolustajaparina ja suoriutuivat tehtävistään mainiosti.

— Miisa on aivan huikea, aivan törkeän hyvä. Ihanaa, että pystytään C-junioreista saakka nostamaan pelaajia naisten liigaan ja että he pärjäävät vielä täällä näin hyvin, itsekin kaksi maalia puolustajan paikalta iskenyt Lotta Piirainen sanoi.

Turunen laukoi pallon tolppaan heti ottelun ensimmäisessä vaihdossaan ja viimeisteli lopulta NST:n avausmaalin toisen erän alussa tyylikkäällä yksilösuorituksella. Hän ohitti ensin yhden vastustajan vartaloharhautuksella keskialueella ja teki itse laukaukselleen tilan pyörähtämällä pallon kanssa akselinsa ympäri hyökkäysalueella.

NST hallitsi palloa jo ensimmäisessä erässä, mutta hyökkäyspään kombinaatioita se alkoi saada aikaan vasta toisessa erässä. Esimerkkiä niistä näyttivät Turunen ja Silva Jääskeläinen, jotka napauttivat peräjälkeen NST:n toisen ja kolmannen maalin lähietäisyydeltä toistensa esityöstä.

— Miisa tekee molempiin päihin ihan sikana duunia ja on niin röyhkeä, että ei hänelle tarvitse kuin antaa pallo lapaan niin se tekee sillä maalin, Piirainen kuvaili.

NST oli kaukalossa parempi joukkue alusta loppuun, mutta kauden avauksen jännityksen ravisteluun se tarvitsi päävalmentaja Joonas Haapalan ottaman aikalisän 1—1-tilanteessa toisessa erässä.

Piiraisenkin mukaan tuosta eteenpäin ottelu oli täysin NST:n.

— Luotimme omaan tekemiseemme. Totesimme, että turhaan jäämme muhimaan alas pallon kanssa. Ylös vaan ja sieltä ratkaisuja. Voittoa lähdimme hakemaan ja se sieltä tuli. Tästä on hyvä jatkaa.

Kolmannessa erässä NST läpäisi yhden luonnetestin lopulta erinomaisin arvosanoin. LoSB nousi kahdella halvalla maalilla 4—3-tilanteeseen neljä minuuttia ennen loppua, mutta jäi sen jälkeen sivustakatsojaksi NST:n nostaessa taas tempoa.

Heti seuraavassa vaihdossa Piirainen laukoi NST:n viidennen maalin, jonka jälkeen tuoreet Hatsina-vahvistukset Jääskeläinen ja Veera Pulkkinen viimeistelivät loppulukemat tyhjiin.

Päävalmentaja Haapala luonnehti omiensa suoritusta vielä sekavaksi, jonka edessä LoSB puolusti niin kauan kuin jaksoi.

— Kolme pistettä oli tärkeintä. Kun pidämme vastustajat tuollaisissa maalimäärissä, meillä on mahdollisuuksia voittaa. Vähän sellaista pelikuriahan tuo vielä vaatii, mutta sen sisäänajo on sitten valmennuksen tehtävä, Haapala sanoi.

NST pelaa viisi seuraavaa ottelua vieraskentillä ja niitä seuraavista neljästäkin vielä kaksi, kunnes urheilutalon peruskorjaus valmistuu.

— Vieraissakin meidän on pystyttävä pelaamaan laadukkaasti, jos meinaamme tapella sarjan kahdesta ensimmäisestä sijasta.

Minna Mänttäri

Emmi Aittomäki ja Silva Jääskeläinen pelasivat ensimmäiset ottelunsa NST:ssä nenät sinisinä seuraperinteen mukaisesti. Aittomäki pelasi viime kauden seuraansa Lohjan Salibandya vastaan, Jääskeläinen saapui NST:hen Mikkelin Hatsinasta.
Emmi Aittomäki ja Silva Jääskeläinen pelasivat ensimmäiset ottelunsa NST:ssä nenät sinisinä seuraperinteen mukaisesti. Aittomäki pelasi viime kauden seuraansa Lohjan Salibandya vastaan, Jääskeläinen saapui NST:hen Mikkelin Hatsinasta.