MMA Imatran Maiju Suotamalle lukkopainin Euroopan mestaruus

Tiukassa loppuottelussa kaatui ruotsalaisvastustaja Eva-My Persson.

Anne Vihavainen

Maiju Suotama ottelee lukkopainissa hyvin ja harjoituksen vuoksi. Hänen päälajinsa on vapaaottelu. Arkistokuva.
Maiju Suotama ottelee lukkopainissa hyvin ja harjoituksen vuoksi. Hänen päälajinsa on vapaaottelu. Arkistokuva.

MMA Imatran Maiju Suotama kilpaili lauantaina voitokkaasti Romanian Bukarestissa ADCC-lukkopainiliiton Euroopan mestaruudesta ammattilaisnaisten alle 60-kiloisten sarjassa.

Ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui unkarilainen Nyisztor Timea. Täyden otteluajan ja jatkoajan jälkeen Suotama otti vakaalla painilla pistevoiton. Toisessa ottelussa Suotama kukisti pistevoitolla Ruotsin taitavan jalkalukottelijan Bezan Mahmudin.

Finaalissa Suotama kohtasi niinikään Ruotsin jalkalukkotaiturin Eva-My Perssonin. Tiukan ottelun lopputuloksena Suotama sai kaivettua täydellä otteluajalla pistevoiton ja nappasi kultaa tuoden ensimmäistä kertaa lukkopainin Euroopan mestaruuden Imatralle.

Suotaman päälaji on vapaaottelu, ja hän kilpailee muissa lajeissa lähinnä huvin vuoksi ja harjoituksena. Päätös lähteä kisoihin syntyi kolme viikkoa sitten, kun Suotama voitti Tampereella käytyjen lukkopainikilpailujen palkintona kisa-avustuksen EM-kilpailuihin.

Pitkää valmistautumista ei ehtinyt tehdä, vaan suunnitelmana oli prässätä ja rauhallisen vakaalla positiopainilla hakea piste-eroa vastustajaan. Yksin matkaan lähtenyt Suotama kertoo tehneensä oikeita muutoksia harjoittelunsa ohjelmointiin sekä ykköspelikirjansa yksinkertaistamiseen.

ADCC-liiton Euroopan mestaruuskilpailut otellaan joka vuosi. Suotama on saavuttanut kisoissa aiemmin pronssia. Voitolla Suotama ansaitsi varasijapaikan MM-kisoihin. Ensi vuoden EM-kilpailut järjestetään keväällä, ja kisojen kautta on mahdollisuus lunastaa paikka Los Angelesissa oteltaviin MM-kilpailuihin.