SaiPa tukki arvostelijoidensa suut selvällä voitolla Porissa — Niclas Westerholm torjui nollapelin

Heikki Westergård

SaiPa sai Porin Ässät konttaamaan edessään. Lappeenrantalaisten maalijuhlia nähtiin kolmesti.
SaiPa sai Porin Ässät konttaamaan edessään. Lappeenrantalaisten maalijuhlia nähtiin kolmesti.

SaiPa oli lauantaina omaa luokkaansa Porissa Ässien vieraana. Lappeenrantalaisjoukkue oli ehtinyt valahtaa jääkiekkoliigassa jumboksi, mutta katkaisi nyt kolmen ottelun tappioputkensa jykevällä vierasvoitolla lukemin 0—3 (0—1, 0—1, 0—1).

SaiPa tuli Äijänsuon kaukaloon kääntämään kurssiaan ja hyökkäsi porilaisten kimppuun hurjalla vimmalla. Lappeenrantalaiset pitivät Ässät tylysti pois maalivahti Niclas Westerholmin nenän alta ja vyöryttivät toisessa päässä peliä voimalla kohti maalia.

Keltamustien otteissa oli samanlaista itsensä täysillä likoon laittamisen henkeä kuin perjantaisessa Lukko-vierasottelussa sen synkän avauserän jälkeen.

SaiPa meni 1—0-johtoon ensimmäisen erän puolivälissä, kun vahvaa alkukautta pelaava Joni Nikko onnistui ylivoimalla. Osumaa edelsi SaiPan Teemu Ramstedtin johtaman ylivoimakentällisen hirmuinen pyöritys, jonka päätteeksi Nikko luuti irtokiekon maalinedustalta ahnaasti perille.

Ensimmäisen erän lopulla SaiPa pääsi toistamiseen ylivoimalle ja Ramstedtin ketju oli jälleen vaarallinen, mutta Ässien maalivahti Daniil Tarasov teki yritykset sillä kertaa tyhjiksi.

Toisen erän Ässät aloitti parilla pitkällä pyörityksellä, mutta SaiPa puolusti ne tyhjiksi ja sai otteen itselleen Ramstedtin ketjun taidoilla.

Momentumin muutos näkyi kohta jo tulostaululla, kun SaiPan 20-vuotias puolustaja Robin Salo nousi siniviivalta ja räpsäytti vierasjohdoksi 2—0.

Tomas Zaborskyn huolimattomuusjäähyn aikana SaiPan entinen kapteeni Ville Koho ja Mikael Kuronen näyttivät omilleen mallia, kuinka alivoimapeli muuttuu alkukautta tehokkaammaksi.

Toisen erän lopussa SaiPa sai mahdollisuuden karata kauemmas, kun John Perssonin loppuun asti yrittäminen hyökkäyspäässä poiki Ässille rangaistuksen.

Ramstedtin ketju pyöritti mainiosti, mutta Zaborsky ja Nikko eivät onnistuneet niittaamaan kiekkoa hyvistä paikoistaan maaliin.

Kolmannessa erässä Ramstedtin ketjun ilta jatkui vahvana, kun sen hyvän hyökkäyksen jälkeen Ässien Teemu Vuorisalo passitettiin jäähyaitioon Nikon kaatamisesta.

Ylivoimalla esiin astui Tuomas Kiiskinen, joka tälläsi rannelaukauksella SaiPan jo 3—0-johtoon. Kiiskisen maalin syöttivät Koho ja Salo.

Johtoasemassa SaiPa pelasi varmaa ja riskitöntä viisikkopeliä, jonka poikimista vastahyökkäyksistä sillä oli tilaisuus kaunistella voittolukemia vielä muhkeammiksi.

Loppuminuuteilla SaiPa rakensi vielä pitkiä hyökkäyksiä, jotka lannistivat Ässiä entisestään.

SaiPan kausi jatkuu keskiviikkona Kisapuistossa Jyväskylän JYPiä vastaan.