IPV jatkaa voitoitta Superpesiksessä — Kolmen pisteen voitto valahti käsistä yhteen läpilyöntiin

IPV on aloittanut kauden viidellä tappiolla. Perjantaina IPV oli jo voitossa kiinni, mutta Arttu Ruuskan läpilyönti käänsi ottelun Kankaanpäälle.

Kai Skyttä

Jarkko Matikka löi avausjakson ratkaisujuoksun, jonka toi lyöjäjokeri Jere Dahlström. Arkistokuva viime viikolla pelatusta IPV:n ensimmäisestä kotiottelusta Seinäjokea vastaan.
Jarkko Matikka löi avausjakson ratkaisujuoksun, jonka toi lyöjäjokeri Jere Dahlström. Arkistokuva viime viikolla pelatusta IPV:n ensimmäisestä kotiottelusta Seinäjokea vastaan.

Imatran Pallo-Veikot ei saanut kauden viidennessäkään pelissään voittotiliä auki miesten Superpesiksessä. Kankaanpäässä pelattu ottelu päättyi kotiutuslyöntikisan jälkeen isäntäjoukkue KaMalle 2—1 (3—4, 3—2, 0—0, 6—4).

— Jaksoja on ollut hyppysissä aiemminkin tällä kaudella. Nyt oli koko peli ja vielä kotiutuslyönnitkin. Vähän on hämyiset mietteet ja ällikällä lyöty olo, olimme kuitenkin aika lähellä, kommentoi IPV:n pelinjohtaja Jyrki Valle lehdistötilaisuudessa.

Pelin alku ei suuria IPV:lle lupaillut. KaMa siirtyi johtoon avausvuoroparissa, kun imatralaisten lukkari Joona Sikiö päästi väärillä Topias Liljan kotipesään. Toisessa vuoroparissa Joona Lehtinen kotiutti välilyönnillä Jouni Itävalon.

IPV rakenteli mallikkaasti palottomia ajolähtöjä, mutta osumaprosentissa oli petraamista. Sami Partanen avasi juoksuhanat lyömällä kotiin kärkimies Teemu Nurmen, mutta Luukas Poutanen vei jälleen kotijoukkueen uudelleen kahden juoksun karkumatkalle.

Dahlström löi ja toi juoksuja

IPV hiipi tasoihin ja ohi juoksu kerrallaan. Kolmas juoksu syntyi Jere Dahlströmin keskipompulla, ja sama mies iski myös tasoituksen kakkospuolen kupperilla.

Lopulta Dahlström toi myös ensimmäisen jakson voittojuoksun. Jakso huipentui neljännen tasoittavalla kahden palon tilanteessa, kun Jarkko Matikka iski viimeisenä lyöjänä pallon kakkosjatkeelle ja lyöjäjokeri Dahlström juoksi kotiin.

Toisella jaksolla ensimmäinen vuoro oli juoksuton, mutta toisessa vuoroparissa Dahlström moukaroi kahdella peräkkäisellä iskulla Kankaanpään kolmossauman riekaleiksi. Juoksujen tuojina kunnostautuivat Matikka ja Mikko Kosonen.

Ruuska nosti KaMan supervuoroon

Onni kääntyi kuitenkin neljännessä vuoroparissa, jota ennen IPV johti 2—0. Kankaanpää nousi jaksovoittoon, kun Arttu Ruuskan lyönti kimpoili kakkospolttajan räpylän kautta takaa läpi kunnarin ja kahden tavallisen juoksun arvoisesti. Lukuun ottamatta Ruuskan lyöntiä Kankaanpää oli sisällä sangen vaisu läpi toisen jakson.

Supervuoroparissa kumpikaan joukkue ei onnistunut, joten ratkaisua haettiin kotiutuslyönneillä. IPV:n kolme ensimmäistä paria onnistuivat, minkä myötä KaMa oli tiukassa paikassa tullessaan tasoittavalle. KaMa kiri kuitenkin tasoihin ja vei kotiutuskisan jatkopareille. Ottelun ratkaisi lopulta Kari Kellokoski, joka löi takaa läpi ja kiersi kunnarin.

IPV:n parhaana palkittiin neljä lyönyt ja yhden tuonut Dahlström, joka oli illan esityksestä totuttua vähäsanaisempi.

— Olimme niskan päällä, mutta ei vain pää kestänyt, Dahlström kiteytti.

Kakkospalkittu oli lähes täydellisesti edennyt Nurmio, jolle kirjattiin kaksi tuotua. KaMan palkitut olivat kunnarimies Ruuska ja vahvasti lautasen äärellä esiintynyt Joona Lehtinen.

Muokattu 24.5. klo 21.32. Lisätty kommentteja. Korjattu IPV:n peräkkäisten tappioiden määrä.

Uusimmat uutiset