NST sai Risto Töllikön kirjoilleen PoNoVosta varotoimenpiteenä loppukaudeksi — NST jatkaa pudotuspelijahtiaan kohtaamalla kaksi kärkipään joukkuetta urheilutalolla viikonloppuna

Kai Skyttä

Risto Töllikkö pelasi viime kaudella Pontuksen Nousevan Voiman edustusjoukkueessa 2. divisioonassa.
Risto Töllikkö pelasi viime kaudella Pontuksen Nousevan Voiman edustusjoukkueessa 2. divisioonassa.

Salibandyn vuoden 2014 MM-hopeamitalisti Risto Töllikkö siirtyy NST Lappeenrannan kirjoille loppukauden ajaksi.

Töllikkö, 28, auttoi viime kaudella Pontuksen Nousevan Voiman 2. divisioonan Kaakkois-Suomen lohkosta divarikarsintoihin. Kahdeksan liigakauden konkari puolusti NST:ssä viimeksi toissa kaudella.

Tällä kaudella Töllikkö ei ole pelannut missään, mutta harjoitteli syyskaudella satunnaisesti NST:n mukana.

Yhdeksän NST:n A-junioripelaajaa aloitti hiljattain varusmiespalveluksensa, minkä vuoksi joukkue pyysi ja sai Töllikön siirtorajan alla PoNoVosta omiin papereihinsa ja siten mahdolliseksi hätäavuksi pahan päivän varalle.

Töllikön edustusoikeuden siirto tehtiin viime tingassa, sillä salibandyn kotimainen siirtoikkuna umpeutuu keskiviikkona 15. tammikuuta.

NST:n päävalmentaja Mika Valtonen korostaa Töllikön siirron olevan varotoimenpide.

— Nyt meillä on ainakin jotain pelimerkkejä, joilla voimme yrittää reagoida, jos tulee jotain haasteita. Hän ei nyt ole ainakaan ihan heti hyppäämässä mukaan.

Eli Töllikkö ei ole kokoonpanossanne tulevan viikonlopun kotiotteluissa sarjan kärkipään Nurmon Jymyä ja FBC Turkua vastaan?

— Ainakin oma tieto on, että ei ole.

Viime kaudella Töllikkö keräsi PoNoVossa 2. divisioonan 18 runkosarjaottelussa 14+16=30 pistettä, neljässä pudotuspeliottelussa 1+4=5 sekä divarikarsinnoissa SB Vantaata ja Blue Foxia vastaan viidessä ottelussa 3+4=7.

Pudotuspelijahti jatkuu

NST:n miesten kausi on ollut vaikea, mutta viime lauantain kotivoitto EräViikinkien akatemiasta nosti joukkueen jumbosijalta suoraan karsintaviivan paremmalle puolelle.

Viimeiseen pudotuspelisijaan NST:llä on matkaa yhdeksän pistettä ja aikaa sen kuromiseen kymmenen runkosarjaottelua.

Valtosen mukaan NST:lle avainasema tulevan viikonlopun kotiotteluissa on keskialueen ja oman pään puolustaminen, jotka toimivat mallikkaasti lauantaina EV akatemiaa vastaan.

— Nurmo ja FBC ovat molemmat laadukkaita joukkueita, joilla on paljon ratkaisuvoimaa. Nurmo karvaa samaan tyyliin kuin SPV alkukaudella karvasi, eli suunnilleen päätylankusta melkein koko pelin. Tarvitsemme rohkeutta tulla paineen alta pois.

Valtonen muistuttaa, että maalintekopaikkoja tulee varmuudella NST:llekin molemmissa otteluissa.

— Koitamme olla paikoissamme tehokkaampia kuin viime viikonlopun pelissämme.

NST:n varma uusvanha vahvistus on Jarkko Monthan, jonka tekee kuluvan kauden ensiesiintymisensä joukkueen kokoonpanossa näillä näkymin kakkosmaalivahdin roolissa sunnuntaina.