Debyyttikisassaan säväyttänyt Niki Tuuli starttaa viikonloppuna Mugellossa toiseen Moto2-kisaansa — "Haluan olla lähempänä kärkeä kuin Le Mansissa"

Imatralaiskuski on valmistautunut Mugellon kisaan mielikuvaharjoittelun avulla.

Kai Skyttä

Mugellon moottorirata on Niki Tuulelle uusi tuttavuus. Arkistokuva.
Mugellon moottorirata on Niki Tuulelle uusi tuttavuus. Arkistokuva.

Niki Tuuli ajaa viikonloppuna toisen Moto2-kisansa, kun moottoripyöräilyn kuninkuussarja rantautuu Italiaan. MotoGP-sarjan toiseksi kovimpaan luokkaan kolme viikkoa sitten yllättäen siirtynyt Tuuli säväytti jo kaksi viikkoa sitten, kun lähes virheetön debyyttikisa toi 22. sijan Le Mansin osakilpailussa.

— Olen harjoitellut paljon Le Mansin jälkeen. Koska kilpailut Moto2:ssa ovat paljon pidempiä kuin Supersportissa, se on fyysisesti rankempaa. Olen hölkännyt, pyöräillyt ja ajanut supermotolla, joten tunnen olevani paremmin valmistautunut tähän seuraavaan kisaan, Tuuli kertoo tallinsa SIC Racing Teamin verkkosivuilla.

Tavoitteena tasainen kehitys

Mugellon moottorirata, jolla viikonlopun kisa ajetaan, on Tuulelle jälleen yksi uusi tuttavuus. Hän on kuitenkin tutustunut rataan jo etukäteen mielikuvaharjoittelun avulla.

— Olen katsonut paljon siellä järjestettyjä kisoja viime vuosina, koska halusin oppia radan ainakin visuaalisesti, jotta tiedän mitä odottaa. Minulle uusien ratojen opiskelu on aina ollut melko helppoa, mutta toki sen tekeminen uuden pyörän kanssa ollen samalla nopea on haastavaa. Se on kuitenkin tavoitteeni.

MotoGP-kautta on Mugellon osakilpailu mukaan lukien jäljellä vielä 14 kisaviikonloppua. Kaudesta oli ajettu neljä kilpailua, kun SIC Racing Team ja imatralaiskuski tekivät sopimuksen.

— Isoin tavoitteeni on kehittyä tasaisesti ja olla joka kerta parempi. Haluan olla lähempänä kärkeä kuin Le Mansissa. Olen luottavainen, koska nyt tiedän pyörästä jo enemmän.