SaiPa ryöväsi Raumalta matkaansa kaksi pistettä — Tehokkaasti viimeistelleet sputnikit karkasivat avauserässä, mutta Lukko tuli lopussa kahden maalin takaa väkisin rinnalle

Puolustaja Brenden Kichton teki SaiPalle kaksi maalia. Ahti Oksanen ratkaisi voittolaukauskilpailun.

Juha Sinisalo

Kaksi maalia iskenyt SaiPan Brenden Kichton suisti Lukon Janne Keräsen pitkin pituuttaan.
Kaksi maalia iskenyt SaiPan Brenden Kichton suisti Lukon Janne Keräsen pitkin pituuttaan.

SaiPa uhmasi todennäköisyyksiä ja yllätti jääkiekkoliigan kovakuntoisimman ryhmän Lukon Rauman Äijänsuolla.

Sputnikit olivat voittolaukauskisan jälkeen parempia maalein 5—4. Kolme pistettäkin oli tarjolla, mutta Lukko tuli lopussa kahden maalin takaa väkisin rinnalle.

SaiPan ratkaisijoita olivat varsinaisella peliajalla kahdesti maalinteossa onnistunut puolustaja Brenden Kichton ja Ahti Oksanen, joka teki voittolaukauskisan ainoan maalin jatkopareissa.

Edellisistä 12 vierasottelustaan SaiPa oli voittanut vain yhden, kun Ilves kaatui marraskuun lopussa Tampereella.

Raumalla SaiPan siivitti karkumatkalle todella tehokas avauserä, jonka aika sputnikit maalasivat käytännössä kaikista kolmesta tekopaikastaan.

Tehottomuudesta pitkään kärsinyt Jonatan Tanus vei SaiPan johtoon ylivoimalla, kun Lukolle oli tuomittu rangaistus väärästä vaihdosta.

Toisen maalin tekijäksi ilmoitettiin ensin Ville Koho, mutta osuma meni videotarkistuksen jälkeen Kichtonin nimiin. Maali olisi ollut Koholle pitkään odotettu sadas maali liigassa.

SaiPan Twitter-tilin mukaan Koho kuitenkin nousi syöttötilastossa Heikki Mälkiän rinnalle, molemmilla on 150 syöttöä.

Tyler Morley lisäsi johdon 3—0:een, jonka jälkeen Lukko veti Oskari Setäsen maalilta ja komensi tolppien väliin tuoreen nuorten maailmanmestarin, mutta MM-kisoissa kolmosvahdin rooliin jääneen Lassi Lehtisen.

Lukko sai juonesta kiinni toisessa erässä

Lukon takaa-ajo alkoi toisessa erässä. SaiPa kulutti itseään jäähyilemällä, ja raumalaisten neljäs ylivoima tuotti tulosta, kun Brandon DeFazio latasi Lukolle 3—1-kavennuksen.

Sinikeltainen kiekkotivoli jatkui SaiPan päädyssä, ja erän puolivälin jälkeen Eetu Koivistoinen piiskasi kiekon verkkoon ja Lukon maalin päähän SaiPasta. Toisen syöttöpisteen osumaan kuittasi SaiPa-kasvatti Ville Petman.

Välittömästi maalin jälkeen SaiPa-luotsi Tero Lehterä päätti rauhoitella tilannetta käyttämällä aikalisän.

Kolmannessa erässä SaiPa puolusti sitkeästi, mutta pystyi myös maalintekoon.

Sputnikkien johto venyi jälleen kahteen maaliin, kun Lukon puolustus revittiin kappaleiksi siirretyn rangaistuksen aikana, ja Kichton pääsi viimeistelemään illan toisen osumansa.

Kolmen tehopisteen iltaa viettänyt Lukko-puolustaja Jakub Krejcik kavensi kuudella kenttäpelaajalla maalin päähän kaksi ja puoli minuuttia ennen päätöstä ja minuuttia myöhemmin kotijoukkue tuli tasoihin, kun Ville Koho kulutti jäähypenkkiä.

Jatkoajalla Tyler Morley karvasi kiekon itselleen ja karkasi läpi, mutta ei onnistunut yllättämään Lassi Lehtistä.

Lukko teki ennen ottelua hienon eleen, kun se kutsui omien nuorten maailmanmestariensa lisäksi myös SaiPan Santeri Virtasen jäälle kukituksiin.

Virtanen ei pelannut vielä Raumalla, vaan hyppää todennäköisesti kehiin lauantaina Porissa.

Katso ottelun maalikooste tästä:

Uusimmat uutiset

Kommentoidut