Veiterä lähtee suosikkina välieriin

Jatkoon edetään kolmella voitolla. Runkosarjan voittaneella Veiterällä on kotietu.

Marleena Liikkanen

Aleksi Seppänen (vihreä) ja muu Veiterä joutuu Akilleksen kanssa paljon kovempaan testiin kuin puolivälierissä Botniaa vastaan (kuva).
Aleksi Seppänen (vihreä) ja muu Veiterä joutuu Akilleksen kanssa paljon kovempaan testiin kuin puolivälierissä Botniaa vastaan (kuva).

Veiterä aloittaa keskiviikkona Bandyliigan välierät Porvoon Akillesta vastaan. Avausottelun pelipaikka on runkosarjan voittaneen Veiterän kotiareena Kisapuisto.

Veiterän joukkueenjohtajan Lauri Segermanin mukaan koko lappeenrantalaisten ryhmä on pelikunnossa. Jatkoon riittää hänen mukaansa pelaaminen omalla tasolla ja virheiden karsiminen tarkalla kontrollilla. Tärkeätä on myös ratkaista tehokkaasti, sillä kärkijoukkueiden otteluissa maalipaikat ovat tiukassa.

— Molemmat joukkueet tietävät aika tarkkaan toistensa pelaamisen, Segerman sanoo.

Cupissa karvasta

Runkosarjassa Veiterä voitti Akilleksen molemmissa kohtaamisissa. Lukemat olivat 5—9 Porvoossa ja 9—2 Lappeenrannassa. Cupin finaalissa Kisapuistossa porvoolaiset sen sijaan nousivat lopussa pokaalin nostajiksi lukemin 2—3. Silloin Veiterä suli päätösminuuteilla, kun kaksi minuuttia ennen loppua Rasmus Lindqvist tasoitti kulmalyönnistä ja viimeisellä minuutilla Ville-Veikko Angeria laukoi porvoolaisille voiton.

— Ne ottelut pitää unohtaa ja keskittyä vain omaan tekemiseen, Segerman sanoo.

Nestori mukana

Akilleksella on taas mukana pitkään sivussa ollut Sami Laakkonen. 44-vuotiaan maalitykin molemmat polvet leikattiin viime vuonna.

Laakkonen täyttää puolivälieräsarjan keskellä 24. helmikuuta 45 vuotta. Hänen poikansa, 18-vuotias Akseli Laakkonen pelaa myös Akilleksen joukkueessa. Segermanin mukaan kokenut maalitykki saattaa pitkään liukua pelin katveessa ja yhtäkkiä iskeä, mutta mitään erityistemppuja ei konkarin varalta enää jouduta keksimään.

Porvoolaisten tärkein pelaaja on hänen mielestänsä sivutukena yleensä peliä rakentava Matti Vainio.

Puolivälierissä Botnia oli Veiterälle suupala ja kaatui suoraan kahdessa ottelussa.

Otteluohjelma

20.2. Veiterä—Akilles, la 23.2. Akilles—Veiterä, ti 26.2. klo 19 Veiterä—Akilles ja tarvittaessa pe 1.3. Akilles—Veiterä ja su 3.3. klo 13 Veiterä— Akilles.

Loppuotteluun pääsee kolmella voitolla.