Niclas Westerholm supermuuri KooKoon pommituksessa — SaiPa oli ahtaalla, mutta nuori maalivahti avasi kauden jäätävillä torjunnoilla

Kaakon derbyssä oli KooKoon sanelema tahti, mutta palkinto illasta jäi SaiPalle. Uusinta on edessä lauantaina Kouvolassa.

Mika Strandén

Illan ja SaiPan ehdoton sankari oli ykköstorjujan vastuun täksi kaudeksi saanut Niclas Westerholm.
Illan ja SaiPan ehdoton sankari oli ykköstorjujan vastuun täksi kaudeksi saanut Niclas Westerholm.

Maalivahti Niclas Westerholm oli illan sankari SaiPan avatessa liigakauden KooKoon kaadolla. Töitä Westerholmilla riitti, mutta mehevä palkinto odotti 60 minuutin jälkeen. 4 154 katsojasta ainakin kaikki eteläkarjalaiset kiittivät.

SaiPa voitti ottelun 5—3 (3—1, 0—2, 2—0).

Zaborsky iski heti

KooKoon norjalaismaalivahdilla Henrik Haukelandilla oli murheellinen avaus ottelussa. Ensimmäinen torjunta kirjattiin vasta vajaa viisi minuuttia ennen erän loppua, mutta kaksi maalia oli jo kolahtanut selän taakse. SaiPan päädyssä Niclas Westerholm tuli sen sijaan otteluun todella terävästi ja jatkoi läpi illan hienosti.

Töitä Westerholmilla riitti, mutta mehevä palkinto odotti 60 minuutin jälkeen. 4 154 katsojasta ainakin kaikki eteläkarjalaiset kiittivät.

Maalinteon ottelussa aloittanut SaiPan Tomas Zaborsky koulutti ensin KooKoon huitovaa pelaajaa oman maalin edessä ja joutui jäähylle. Heti jäähyn päätyttyä Zaborsky kiihdytti ylivoimahyökkäykseen, jonka päätti kylmästi. Ensimmäinen laukaus liigaottelussa SaiPan paidassa ja ensimmäinen maali slovakialaiselle.

KooKoon 1—1-tasoituksen laukoi Kimi Koivisto heti perään, kun SaiPan ontunut vaihto jätti kiihdytyskaistan laidasta läpiajoon.

Seuraava keltamustan katsomon huudattaja oli maestro Ville Koho. Ylivoimaa pelanneen KooKoon puolustus sähläsi omana siniviivan päällä, Koho nappasi kiekon, kiihdytti läpi ja täräytti yläkulmaan 2—1. Avauserän 3—1-johdon rakentaja oli Mikael Kuronen, joka kiersi Haukelandin maalin takaa maalipaikalle ja ratkaisi.

Mika Strandén

Tomas Zaborskyn kausi alkoi kahdella maalilla. Avausmaali oli myös miehen ensimmäinen laukaus maalia kohti liigapelissä SaiPan paidassa.
Tomas Zaborskyn kausi alkoi kahdella maalilla. Avausmaali oli myös miehen ensimmäinen laukaus maalia kohti liigapelissä SaiPan paidassa.

Vieraiden puristuksessa

Kotijoukkueella oli varsinkin avauserässä vaikeuksia päästä järkevästi ulos omista ja hyökkäykseen. Toisen erän alkupuoli lupasi jo parempaa, mutta erän maalit teki KooKoo. Se myös hallitsi kiekkoa ja pääsi laukomaan selvästi enemmän läpi ottelun.

KooKoon kavennus oli illan ensimmäinen ylivoimamaali, kun Kim Strömberg ohjasi siniviivalaukauksen ohi Westerholmin.

SaiPa otti kahdessa ensimmäisessä erässä turhan paljon jäähyjä, ja pari niistä vielä huolimattomalla kiekon laukomisella katsomoon. Jälkimmäinen Veeti Vainion sutaisu johti myös vieraiden kavennukseen.

SaiPan puolustajien sekoilu omassa päädyssä jatkui toisen erän lopussa, ja yksin maalin eteen jäänyt KooKoon Vilmos Gallo tasoitti.

Klap, klap ja maali

Kolmannen erän johtomaalissaan SaiPa esitteli upean ylivoimakuvion. Emil Oksanen heitti Micke Saarella ja häneltä suoraan Joni Nikon lapaan ja Haukelandin takana kolahti taas. Kolmas erä oli siinä vaiheessa puolessa välissä.

KooKoo pääsi viimeiselle ylivoimalla kolme minuuttia ennen loppua Kurosen jäähyn aikana. Liigavalmentajana debytoinut Jussi Ahokas ei uskaltanut ottaa tilanteessa maalivahtia pois, mikä oli KooKoolta ratkaisevaa arkuutta. Jäähyn jälkeen Haukeland otettiin aitioon, mutta Zaborsky lopetti pyristelyn iskemällä kiekon tyhjiin, kun kello liukui jo viimeisiä sekunteja.

Uusintaa KooKoo pääsee yrittämään heti lauantaina, kun joukkueet kohtaavat Kouvolassa.

Luetuimmat