Matti Suur-Hamari voitti kultaa paralympialaisten paracrossissa

Finaalissa oli vastassa kisan USA:n Keith Cable.

Kai Skyttä

Matti Suur-Hamari karisti Sotshin pettymykset harteiltaan.

Sotshiin paralumilautailija Matti Suur-Hamari lähti yllätysvalmiina villin kortin laskijana. Sotshi tuotti imatralaistaustaiselle laskijalla pettymyksen 11. sijan muodossa.


Etelä-Koreaan uransa toisiin paralympialaisiin Suur-Hamari lähti kenties suurimpana voittajasuosikkina ja kesti loistavasti paineet.


Suur-Hamari selvitti aika-ajon ja alkuerät vaikeuksitta joutui toki ahtaalle välierävaiheessa, mutta selvitti tiensä finaaliin. Finaalissa Suur-Hamari sai vastaansa kisan pienen yllättäjän Yhdysvaltain Keith Cablen.

Finaalilaskussa Suur-Hamari säntäsi heti kärkeen, oli pienissä vaikeuksissa aivan alkumatkalla, mutta sitten hän pääsi vauhtiin. Cable sen sijaan oli mennä totaalisesti rähmälleen ja Suur-Hamari pääsi karkuun.

Suurimman osan matkasta Suur-Hamari pääsi nautiskelemaan uransa upeimmasta voitosta ja tuuletti villisti voittoaan maalissa.

Suur-Hamarin mitali oli ensimmäinen Korean paralympialaisissa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet