Mestiksen mestaruus katkolla Ketterälle maanantaina

Kolmannessa ottelussa tarvittiin jatkoerää ratkaisun hakemiseen. Sankariksi nousi lopulta Henry Karjalainen

Marleena Liikkanen / arkisto

Kuvituskuva Mestiksen 3. puolivälierän ottelusta Ketterä-Jokipojat. Arkistokuva.
Kuvituskuva Mestiksen 3. puolivälierän ottelusta Ketterä-Jokipojat. Arkistokuva.

Mestiksen kolmannessa finaalissa otettiin käyttöön jo kolmas halli, kun Ketterä isännöi KeuPaa Imatran jäähallissa. Ketterä ei ole ollut finaalisarjassa turhan tarkka pelipaikasta, vaan peli on kulkenut kaikkialla. Tästä osoituksena imatralaiset siirtyivät finaalisarjassa 3-0 -johtoon, kun KeuPa kaatui kotihallissa 2-1 jatkoerän jälkeen.

— Hyvälle tuntui pelata Imatrallakin. Tämä oli kolmas finaali ja kaikki on pelattu eri hallissa. Tänään hallissa oli hieno tunnelma ja kunnon kannustusta alusta loppuun, Ketterän kapteeni Jarno Lippojoki kehui ottelun jälkeen.

— Ihan mahtavaa miten koko Etelä-Karjala on lähtenyt mukaan tähän touhuun. Lappeenrannassakin oli todella hyvä meininki, Lippojoki palasi vielä tiistain taistoon.

Ottelu heti vauhtiin

Ottelu lähti käyntiin alusta asti hyvävauhtisena. Vaikka verkko ei heilunutkaan oli molemmilla joukkueilla tukuttain tilanteita kuparisen rikkomiseen. Tunnelma tuntui olevan jännittynyt myös katsomon puolella. Kotijoukkueen fanit jäivät ottelun alkupuolella aavistuksen verran alakynteen kuten Ketteräkin. Vierasfanien alun terävyys selittynee osittain reilun kolmen tunnin bussissa valmistautumisella.

— KeuPa tuli tosi hyvin peliin. Mun mielestä oltiin ensimmäiset 30 minuuttia ottavana osapuolena. Ei saatu oikein peliä käyntiin, Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen analysoi.

Avausmaalin teki KeuPan Kumpulainen

Ottelun avausmaalin tekikin KeuPan Janne Kumpulainen ylivoimalla, kun ottelua oli tahkottu 26 minuuttia. Jesse Juntheikin jäähyn lisäksi Ketterä antoi tasoitusta kapteeni Lippojoen verran, kun puolustaja oli blokannut kymmenen sekuntia aiemmin Teemu Hutun lyöntilaukauksen selällään eikä kyennyt osallistumaan peliin.

— Selkään tuli kiekko, kun yritin blokata ja pyörähdin vähän liikaa. Tällä kertaa selvittiin onneksi mustelmilla, kymmenen minuuttia myöhemmin kentälle palannut Lippojoki kiitteli.

KeuPan pysyessä sitkeästi johtoasemassa tuska Ketterän leirissä kasvoi. Ratkaisupelaajilla paine kasvoi, ote työvälineestä kiristyi ja väkisin revityt laukaukset kolisivat päätyplekseissä.

Ville Paalasen johtama nelosketju nosti kotijoukkueen kuitenkin väkisin tasoihin. Valtteri Niemi karvasi kiekon maalin takaa, ja Mikko Haaparanta pääsi kokeilemaan pariin otteeseen maalin edustalta, lopulta Niemi pääsi pyyhkäisemään takatolpalta ansaitun tasoituksen pelikellon näyttäessä ajaksi 51.50.

Jatkoajasta tuli lyhyt

Jatkoajasta tuli lopulta varsin lyhyt. KeuPalla oli ensin oma paikkansa Ketterän maalilla, mutta Ketterän purku päätyi vieraiden päätyyn. Kiekkoon ensimmäisenä ehtinyt puolustaja Anttoni Honka tarjosi avopaikan Henry Karjalaiselle, jonka terävä rannelaukaus lähetti kiekon ylänurkkaan ja KeuPan kotimatkalle, kun jatkoerä oli vanhentunut vain 1.05.

— Autokauppias Karjalainen veti aika maagisen ranteen sisään, Lehtonen väritti.

Vaikka KeuPan tilanne alkaa olla tukala, päävalmentaja Niko Härkönen ei turhaan kylvänyt tuhkaa päälleen.

— Tämä oli sarjan paras peli meiltä. Olen ihan tyytyväinen siihen, miten pystyttiin pelaamaan. Harmittaa tuo loppu. Ensin on paikka itsellä ja sitten kääntyy nopeasti ja kolahtaa.

Mestaruus katkolla Ketterälle kahden yön päästä

Vaikka mestaruus on Ketterälle jo kahden yön päästä katkolla, Lehtonen ottaa tilanteen rennosti.

— Nyt levätään ihan hemmetisti, sitten lähdetään maanantaina köröttelemään tuota lyhyttä väliä.

— Meidän täytyy olla kärsivällisiä ja luottaa omaan tekemiseen, tapahtuupa pelissä mitä tahansa.

Kapteeni Lippojoki luottaa myös omaan joukkueeseensa, pelaajia ei tarvitse muistutella yhdestä tarvittavasta voitosta.

—En usko. Tämä oli aika makea voitto. Tämä antaa hyvin itseluottamusta, nyt jokainen uskoo, että voidaan voittaa maanantainakin.