Kalevan kisat tuovat muutoksia liikennejärjestelyihin — Maksuttomat parkkipaikat kiven alla

Kisojen pääparkkipaikka löytyy Kisapuistosta.

Marleena Liikkanen

Printtiin. Kalevan kisat. Kyltin pystytystä.
Printtiin. Kalevan kisat. Kyltin pystytystä.

Torstai tuo mukanaan Kalevan kisojen ensimmäiset karsinnat, alkuerät ja loppukilpailut. Miehet kilpailevat 10 000 metrin juoksun kultamitalista Kimpisellä ja satamassa kävellään miesten kahdenkymmenen ja naisten kymmenen kilometrin kilpailut.

Nelipäiväinen tapahtuma vaikuttaa liikennejärjestelyihin jonkin verran. Satamassa tie suljetaan torstai-iltana kävelykilpailujen ajaksi. Kävelijät kulkevat oheisessa grafiikassa näkyvää reittiä arviolta 19.30—21.15.

Kävelykilpailu satama Kalevan kisat 2019-1.jpg

Kimpisen alueella stadionille johtava Urheilukatu on suljettu liikenteeltä lukuunottamatta hälytys- ja huoltoajoa. Maaherrankatu on kisojen ajan yksisuuntainen.

Katsojia neuvotaan tulemaan paikalle kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä. Jos tapahtumaan haluaa tulla omalla autolla, pääpysäköintialueena on Kisapuiston parkkipaikka. Alue on kisojen ajan maksullinen ja tuotot jaetaan Lappeenrannan Urheilu-Miesten ja SaiPa ry:n junioreiden kesken. Kisajärjestäjät toivovat, että autoilijat varaavat pysäköintilipun etukäteen, jotta mahdollisilta ruuhkilta vältytään.

Kisapuistosta on Kimpiselle matkaa hieman yli kaksi kilometriä ja pisteiden välille on kuljetus, josta veloitetaan erikseen.

Ilmaiset paikat tiukassa

Paikallisten suosimista ilmaisparkkipaikoista moni on varattu tapahtuman järjestäjien käyttöön. Kimpisen omalle, pienelle parkkipaikalle rakentuu kisatori, ja Maaherrankadun varteen pysäköiminen on kielletty.

Kirkkoherranlahden parkkipaikka Myllysaaren ja sairaalan välissä on tarkoitettu urheilijoille ja vesitornin läheisyydessä Valtakadulla oleva parkkipaikka medialle. Ammattikoulun nurmen viereen hiekalle paikoittuvat toimitsijat.

Tapahtumaa valvovat lukuisat vapaaehtoiset ja kriittisessä roolissa ovat järjestyksenvalvojat ja liikenteenohjaajat. Pestit olivat myös haastavimmat täyttää ilman, että yksittäisten vapaaehtoisten työvuorot venyisivät kohtuuttoman pitkiksi.

— 20 järjestyksenvalvojaa koulutimme itse. Maksoimme kustannukset sillä ehdolla, että he sitoutuivat olemaan seuraavan kahden vuoden aikana käytettävissä ainakin muutaman kerran, kisojen pääsihteeri Mauri Auvinen kertoi ja totesi, että koulutusta olisi voinut järjestää useammallekin.