Veiterä haki Varkaudesta välieräpaikan tihkusateessa – "Täältä Kämärin kentältä on hienoja muistoja"

Veiterän maali pysyi puhtaana molemmissa puolivälieräotteluissa.

Tiina Laine

WP 35 laittoi varsinkin avausjaksolla vihreäasuiselle Veiterälle kovasti hanttiin.
WP 35 laittoi varsinkin avausjaksolla vihreäasuiselle Veiterälle kovasti hanttiin.

Bandyliigan viime kauden hopeajoukkue Lappeenrannan Veiterä oli odotetun kova toisessakin puolivälieräkamppailussa, joka pelattiin tihkusateisella Kämärin kentällä Varkaudessa.

Jatkopaikka välieriin ja mitalipeleihin lohkesi 0–3 (0–0) -numeroin. WP 35:tta eniten rokotti keltamustissa kausina 2003–05 pelannut Janne Hauska iskemällä kaksi Veiterän 14 kulmalyönnistä sisään.

– Täältä Kämärin kentältä on hienoja muistoja. WP:ssäkin sain yhden pronssin, Hauska muisteli.

Hän sanoi varkautelaisjoukkueen haastaneen selkä seinää vasten Veiterän tiukemmin kuin keskiviikkona Lappeenrannassa, jossa ottelu päättyi 8–0 Veiterälle.

– WP 35 laittoi nyt tiukasti kampoihin kuten osasimme odottaakin. Tämä sadekeli teki pelistä hankalan eikä antanut aineksia kunnon jääpallojuhlaan, 37-vuotias Hauska kommentoi.

Pitkiä palloja

Kumpikin joukkue pyrki avausjaksolla pitkillä palloilla hakemaan maalipaikkoja ja isännät olivat jopa kahdesti onnistuakin.

WP 35 laittoi nyt tiukasti kampoihin kuten osasimme odottaakin. — Janne Hauska

Vartin kohdalla WP 35:n Aleksi Puustiselle avautui loistopaikka maalin edessä ohittaa Veiterä-vahti Topi Peuhkuri, mutta kuti niin sanotusta tuhannen taalan paikasta painui sivuverkkoon.

WP 35 puolusti koko joukkueella uhrautuvasti ja piti Veiterä-hyökkääjät ulkona maalintekosektorilta.

– Pääsimme pelaamaan ensimmäisen jakson myötätuuleen ja satsasimme alkuun. Annoimme kaverille kelpo vastuksen, mutta Veiterä oli tällä kertaa tuon verran parempi, jääpallouransa Veiterä-otteluun päättänyt 39-vuotias Joni Kauhanen arvioi.

Kulmalyönti upposi

Maalittoman avausjakson jälkeen Veiterä rikkoi kuparisen 55. minuutilla, kun Janne Hauskan kulmalyönti upposi maaliin. Edellisessä ottelussa loukkaantuneen Ari-Pekka Ahon tilalle vedetylle Eemeli Puustiselle tuli pian sen jälkeen ottelun ainoa lipsahdus, kun veskari pudotti pallon hyppysistään ja Joel Reponen kiitti iskemällä Veiterän 2–0-johtoon.

Loppulukemat 3–0 iski kulmasta sama duo kuin ensimmäisessäkin Veiterä-maalissa eli Tomi Hauska antoi kulman ja Janne Hauska löi sen sisään.

WP yritti kaikkensa ja otti vielä aikalisänkin, mutta joukkueen maalinteko-ongelmat olivat kroonista luokkaa ja Topi Peuhkuri Veiterä-maalissa sai pitää pömpelinsä puhtaana.

– Varkaus oli nyt kotikentällään parempi kuin keskiviikkona Lappeenrannassa ja teki pelistä meille olosuhteiden ohella vaikean, tunnusti Veiterä-luotsi Valeri Gratchev.