SaiPan Niclas Westerholm ja Veiterän Topi Peuhkuri vaihtavat pian hetkeksi haarniskoja — Maalivahdit kertovat, mitä he odottavat tulevalta roolileikiltä

SaiPan maalivahti Niclas Westerholm heitti sosiaalisessa mediassa Veiterän maalivahdille Topi Peuhkurille haasteen, että vaihdetaan varusteita. Kun sopiva rako löytyy, he käyvät toistensa harjoituksissa torjumassa hetken aikaa maalilla. Kaikki lähti liikkeelle SaiPan fysioterapeutin, Veiterässä jääpalloilevan Antti-Juuso ”Andy” Ropon ideasta.

All Over Press/Mikko Lieri

Niclas Westerholm on päässyt pelaamaan tällä kaudella vain kuudessa liigaottelussa, mutta heti alkukaudella hän pääsi tuulettamaan makeaa nollapeliä, kun liigaa ylivoimaisesti johtava Kärpät kaatui Kisapuistossa.
Niclas Westerholm on päässyt pelaamaan tällä kaudella vain kuudessa liigaottelussa, mutta heti alkukaudella hän pääsi tuulettamaan makeaa nollapeliä, kun liigaa ylivoimaisesti johtava Kärpät kaatui Kisapuistossa.

Se näyttää todella vaikealta. Pieni pallo ja ihan törkeän iso maali. — Niclas Westerholm

Niclas Westerholm:

— Andyn kanssa puhuttiin, että se voisi olla ihan hauska kokeilu. Loppuun asti sitä ei ole vielä edes suunniteltu, mutta varmaan se tehdään joulutauolla tai joskus, kun on vähemmän pelejä. Ihan vitsistä se lähti, Westerholm kertoo.

— Kaukalopalloa olen koulujenvälisissä joskus pelannut, mutta jääpalloa en ikinä. Viime kaudella kävin Veiterän finaalin katsomassa, siinä kaikki. Se näyttää todella vaikealta. Pieni pallo ja ihan törkeän iso maali. Lajissa on vähän huonommat torjuntaprosentit kuin jääkiekossa, ja minulla ne ovat varmasti vielä huonommat.

— Jääpallomaalivahdilla pitää varmasti olla ainakin todella hyvät reaktiot, pitää olla myös ketterä, muusta en tiedä.

Hyvä heittokäsikään ei liene haitaksi.

— Niin, mutta pallo pitää saada ensiksi kiinni, että sitä voi lähteä heittämään.

— Rankkarin torjumiseen minun pitää saada ainakin vähän neuvoja, miten se toimii.

— Jääpallomaalivahdin varusteista en tiedä yhtään mitään. Se ei ole minun lajini, mutta niin pitkään kuin Topi ei minua jääkiekossa voita, itseluottamukselleni ei käy kuinkaan. Ihan hauskaa siitä varmasti tulee.

Lauri Heino

Veiterän maalivahti Topi Peuhkuri on kehittynyt Suomen ehdottomalle huipulle omalla pelipaikallaan.

Itse en aina käytä edes rintapanssaria. — Topi Peuhkuri


Topi Peuhkuri:

— Minulla on aika hatarat mielikuvat, mistä tämä alun perin lähti, mutta Westerholmin kanssa tunnemme kyllä toisemme. Nuorena on tullut katulätkää pelattua maalilla ja muutaman kerran ulkojäillä olen ollut ihan pienenä lätkämaalilla.

— Aikoinaan aloitellessani minulta kysyttiin, miksi en ole jääkiekkomaalivahti. Silloin tapasin sanoa, että jääkiekkomaalivahdin homma on niin helppo, koska maali on niin pieni. Niitä sanoja saan varmaan syödä takaisin sen jälkeen, kun olen käynyt kokeilemassa.

— Jääpallossa maali on iso ja muutenkin operoidaan isolla alueella, joten maalivahdin pitää pystyä liikkumaan aika hyvin. Ja refleksit pitää olla hyvät, sillä pallo tulee aika kovaa.

— Näkisin, että lätkäveskarillakin refleksit ovat isossa roolissa. Fysiikan pitää olla kunnossa, koska siinä tulee enemmän laukauksia ja melkein koko ajan tapahtuu. Luistimen terän pitää olla hallussa, koska jääkiekkomaalivahti liikkuu paljon sivuttain.

— Lätkäveskarilla pitää olla malttia vähän enemmän. Itselläni voi olla ongelma, että tulee ylipelattua siellä. Sen haarniskan päälle vetäminen voi olla myös vähän ongelma. Itse en aina käytä edes rintapanssaria. Jos käytän, se on sellainen hyvin pieni ja antaa periksi jonkin verran.

Kai Skyttä

Topi Peuhkurin kädestä avausheitot lähtevät kovaa ja kauas.

Kalle Sipiläinen

Niclas Westerholm ei ole koskaan pukenut päälleen jääpallomaalivahdin varusteita.

Kommentoidut