Imatralainen Liisa Nenonen huuhtoi itselleen jo toisen kultamitalin hiihtosuunnistuksen MM-kisoista

Nenonen ankkuroi Suomen ylivoimaiseen voittoon nuorten naisten MM-viestissä. Suomen miehet olivat EM-pronssilla.

Anniina Meuronen

Liisa Nenosen (toinen oik.) kaverit Katri Mäkelä (vas), Pinja Kosonen ja Viivi Varjus juhlivat Imatralla talvella 2017 Nenosen MM-mitaleja.
Liisa Nenosen (toinen oik.) kaverit Katri Mäkelä (vas), Pinja Kosonen ja Viivi Varjus juhlivat Imatralla talvella 2017 Nenosen MM-mitaleja.

SK Vuoksen imatralaisen hiihtosuunnistajataitajan Liisa Nenosen MM-kisat päättyivät Bulgarian Velingradissa ilon kyyneliin. Nenonen ankkuroi Suomen nuoret naiset torstaina viestin voittoon.

Keskiviikkona Nenosen tunnelmat olivat olleet vähän toiset, pitkän matkan kisa päättyi hylkäykseen. Nenonen unohti leimauksen kartan vaihdon yhteydessä. Ilman hylkäystä imatralainen olisi ollut ylivoimainen maailmanmestari.

Joka tapauksessa tuliaisina Bulgariasta on kaksi kirkkainta mitalia, sillä Nenonen ehti jo aiemmin voittaa sprintin maailmanmestaruuden.

Viesti oli Suomen ylivoimaa

Viestin avausosuudella Veera Klemettinen joutui tiukalle Norjan kakkosjoukkueen Marit Melby Jacobsenin kanssa ja Suomi johti viestiä vain sekunnin erolla ensimmäisessä vaihdossa.

Toisella osuudella Suomi sitten karkasi Norjan kakkoselta ja muiltakin. Siiri Saalo tuli toiseen vaihtoon 3.15 edellä toiseksi nousseeseen Norjan ykkösjoukkueeseen.

Liisa Nenosella ei ollut vaikeuksia ankkuriosuudella ja voittoero toiseksi nousseen Venäjän ykkösjoukkueen Marina Vyatkinaan oli maalissa lähes kuusi ja puoli minuuttia.


Miehet pronssilla, naiset neljänsiä

Aikuisten EM-kisojen viestit päättyivät suomalaispettymykseen. Miehissä Suomen edelle kiilasivat voittajajoukkue Norja ja Venäjältä ykkös- ja kakkosjoukkueet. Kun virallisiin tuloksiin otetaan maittain vain paras, sai Suomi pronssia.

SK Vuoksen Tuomas Kotro avasi Suomen viestin ja oli osuudellaan kahdeksanneksi nopein. Misa Tuomala nosti toisella osuudella Suomen viidenneksi ja ankkuri Tero Linnainmaa vielä yhden pykälän lisää.

Naisten viestissä Suomen ykkösjoukkueen Milka Reponen epäonnistui avausosuudella (yhdeksäs) ja jäi kärjestä yli kuusi minuuttia.

SK Vuoksen Marjut Turusella ei kulkenut yhtään paremmin toisella osuudella ja ero kärkeen kasvoi yli 10 minuutin, Suomen ykkönen oli toisessa vaihdossa yhdeksäs.

Salla Koskela nosti Suomen lopulta neljänneksi. Viestin voitti Venäjän ykkösjoukkue ennen Ruotsin ykköstä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet