Kirittäret liian vahva — Pesä Ysien kausi päättyi puolivälieriin

Minna Mänttäri

Kirittärien lukkari Mari Mantsinen tarjoaa tolppaa Pesä Ysien kärjelle Marianne Penttiselle.
Kirittärien lukkari Mari Mantsinen tarjoaa tolppaa Pesä Ysien kärjelle Marianne Penttiselle.

Pesä Ysien kausi naisten superpesiksessä päättyi kolmanteen puolivälierätappioon Jyväskylän Kirittärille. Kotijoukkue oli Hippoksella selvästi parempi lukemin 2—0 (8—0, 8—2).

— Kuvastaa tätä peliä ja koko ottelusarjaa, että me tehtiin hirvittävä määrä virheitä räpylästä, harmitteli Pesä Ysien pelinjohtaja Juho Kaikko.
Räpylävirheiden lisäksi lappeenrantalaiset lahjoittivat Kirittärille peräti kolme juoksua harhaheitoilla. Aivan ottelun alussa Kirittäret sai kaksi ilmaista juoksua. Ilman niitä pelin suunta olisi voinut olla jotain muutakin, mutta virheiden jälkeen päät painuivat Pesä Ysien leirissä.
— Likoilla oli vähän liikaa kunnioitusta vastustajaa kohtaan, Kaikko myönsi.

Tasaisen tappavaa

Parhaiten lappeenrantalaiset olivat suurimman mestarisuosikin ja runkosarjan voittajan kyydissä avausottelussa Jyväskylässä. Sen jälkeen Kirittäret näytti selkeästi tasoeron joukkueiden välillä.

Lauantaina Kirittäret iski tasaisesti juoksuja, mutta toisella jaksolla Pesä Ysit pääsi parin juoksun verran horjuttamaan jyväskyläläisten iltaa. Ysien juoksut löivät Emmi Simonen ja Jannika Lillunen.

Pesä Ysit pystyi luomaan ottelussa yhdeksän kolmostilannetta, kun Kirittärillä niitä oli 23.

Kokemusta tuli

— Se hyvä puoli tässä oli, että saatiin sarjassa kovia pelejä ja joukkueelle kokemusta lisää, totesi Pesä Ysien ykköspalkittu Inka Pietilä.
Pietilä pelasi nyt poikkeuksellisesti jokerina. Ei kuitenkaan taktisista syistä. Taktisia vetoja lyöntijärjestyksen muutosten muodossa vieraat toki tähän peliin tekivät.
— Jalka vaivaa. On tehnyt sitä muutaman viikon. Lyödessä ei haittaa, mutta juostessa kyllä. En olekaan pitkään aikaan jokerina pelannut, sanoi Pietilä.

Juttuun lisätty kommentteja kello 21.15