SaiPan hurja jahti nosti sen päätöserässä jatkoajalle — Sitten alkoivat turkulaiset juhlat

SaiPa tulitti kolmannessa erässä 30 laukausta, mutta onnistui vain kerran ohittamaan maalivahti Julius Pohjanoksan.

Kimmo Metsälä

Tomas Záborský (67) tuikkasi 1—1-tasoituksen avauserässä, kun TPS:n maalivahti Julius Pohjanoksa pudotti Robin Salon siniviivalaukauksen.
Tomas Záborský (67) tuikkasi 1—1-tasoituksen avauserässä, kun TPS:n maalivahti Julius Pohjanoksa pudotti Robin Salon siniviivalaukauksen.

Kolmannen erän kiihkeä takaa-ajo toi SaiPalle tasoituksen 2—2:een jääkiekkoliigassa. Jatkoajalla 61.02 kello pysähtyi kuitenkin turkulaisten juhlaan, kun TPS:n Tony Sund kiersi Niclas Westerholmin maalille ja uitti kiekon längistä sisään.

Voitto vieraille 2—3 (1—1, 0—1, 1—0, 0—1).

Ylivoima toimi

TPS:n seitsemäs puolustaja Jani Forsström avasi maalinteon ottelussa, kun entiseen kotihalliinsa palannut Topi Nättinen tarjoili hänelle vapaan laukaisupaikka.

SaiPan hyvään kuosiin saatu ykkösylivoima toi kotijoukkueen tasoihin. Tehokkaasti viime otteluissa esiintynyt Robin Salo latasi siniseltä, ja maalin edessä kärkkynyt Tomas Záborský siirsi kiekon ohi TPS:n maalivahdin Julius Pohjanoksan.

Mukaan kokoonpanoon ja ylivoimaan kotijoukkue oli taas saanut myös puolustaja Veeti Vainion.

Kiitos lahjasta

SaiPan sekava ylivoima toisen erän alussa tarjosi parhaat paikat vieraille. Ilari Filppulan läpiajon Niclas Westerholm torjui.

Hetkeä myöhemmin päätuomari Jarno Heikkinen tarjosi TPS:lle ylimääräisen lahjan, kun hän lähetti Mikael Kurosen jäähylle. Ilari Filppula täräytti kiitoksena vieraat johtoon.

SaiPa sai oman lahjansa tuomareilta Veeti Vainion kaatumisesta, mutta ei onnistunut tasoittamaan. Toinen erä ei ollut muutenkaan täysosuma päätuomarikaksikolta Heikkinen—Jani Luoma-aho.

TPS istui jäähyllä

Kolmannen erän alusta lähtien SaiPan jahti oli kiihkeää, ja TPS jäähyili kolme kakkosta putkeen. Teemu Ramstedtin viisikon luoma pyöritys oli tauotonta, mutta maali jäi puuttumaan. Pohjanoksa turkulaisten maalissa oli seinä, mutta lopulta Elmeri Kaksosen passi liukui Emil Oksasen lapaan ja peli oli 2—2. Tasoitus syntyi vieraiden erän kolmannen jäähyn aikana.

Vielä kerran kotijoukkue pääsi ylivoimalle, mutta voittomaali jäi tekemättä.

SaiPa laukoi päätöserässä hurjat 30 kertaa, ja Pohjanoksalle kertyi torjuntoja erässä 20, kun Westerholm oli toisessa päässä käytännössä työtön.