Willimiesajot pidetään tänä vuonna ilman varsinaista kilpailua – Mukana on myös uusi reitti

Pyöräily: Willimiesajot järjestetään tänä vuonna poikkeusjärjestelyin.

Päivi Virta-Salo

Tänä vuonna tarjolla on myös kaikki reitit yhdistävä Willimiesajot Ultra.
Tänä vuonna tarjolla on myös kaikki reitit yhdistävä Willimiesajot Ultra.

Marleena Liikkanen

Liisankadun mäki on perinteisesti ollut Willimiesajojen suosituin katselupaikka. Tänä vuonna kisapuristusta ei siellä nähdä.
Liisankadun mäki on perinteisesti ollut Willimiesajojen suosituin katselupaikka. Tänä vuonna kisapuristusta ei siellä nähdä.

Tulevana lauantaina järjestettävä maantiepyöräilytapahtuma Willimiesajot poljetaan tänä vuonna poikkeuksellisella tavalla.

Lappeenrannan pyöräilijöiden ja Motion Finlandin järjestämässä ilmaistapahtumassa ei ole tällä kertaa varsinaista kaksipäiväistä kisatapahtumaa eikä oheistapahtumia koronavirustilanteen aiheuttamien kokoontumisrajoitusten vuoksi. Willimiesajojen reitit kuitenkin merkitään 18.-19.7.2020, joten maantiepyöräilyn riemun pääsee kokemaan Willimiesajojen reiteillä yksin tai pienellä porukalla omatoimisesti.

Järjestäjät nyt itse reitille

Lappeenrannan pyöräilijöiden puheenjohtaja Kari Kymäläinen odottaa tapahtumaan jälleen sadoittain osallistujia.

– Uskon reittien kiinnostavan ihmisiä, varsinkin kun kelienkin pitäisi olla kohdallaan.

Reitit ovat merkittyinä lauantaiaamusta sunnuntai-iltaan. Tapahtumassa ei ole liikenteenohjausta, vaan reitit ajetaan normaaleja liikennesääntöjä noudattaen.

Kymäläisen mukaan myöskään autoilijoita varten tehtyjä varoituskylttejä ei reittien varsilla ole, joten väistämissääntöjen noudattaminen on erittäin tärkeää.

Kymäläinen kokee tärkeäksi, että vuosittainen tapahtuma näkyy tänäkin vuonna katukuvassa edes jollain tavalla. Hän näkee poikkeusjärjestelyissä myös hopeareunuksen.

– Kerrankin järjestäjät pääsevät itse kiertämään reittejä.

Superpitkää tarjolla

Ajoreittejä on tänä vuonna neljä. Aiemmilta vuosilta tutuista reiteistä mukana ovat Lappeenrannan Energia retkiajo (81km) ja perinteinen Saimaa Road Race (135km). Lisäksi mukana ovat myös Etelä-Karjalan Osuuspankin perheajo (30km) ja ensimmäistä kertaa todellisille huimapäille soveltuva Willimiesajot Ultra (246km), joka yhdistää kaikki edellä mainitut reitit yhdeksi kokonaisuudeksi. Lähtö, maali sekä ultrareitin huoltopisteet ovat Rakuunamäellä.

Luetuimmat