SaiPan ja Ketterän yhdistelmäjoukkueen ja Diskoksen C-nuorten välisen ottelun lopussa jaettiin 260 jäähyminuuttia — ”Joukkotappelu on vähän väärä termi”

Heli Blåfield

SaiPa/Ketterä voitti nujakointiin päättyneen ottelun 6—1. Kuvan juniorit eivät liity tapaukseen.

SaiPan ja Ketterän yhdistelmäjoukkueen sekä jyväskyläläisen Diskoksen välinen kamppailu sai ikävän käänteen C-nuorten Mestiksen karsinnoissa lauantaina. Kyseessä on alle 16-vuotiaiden ikäluokka.


Lappeenrannassa pelatun ottelun loppuvihellyksen jälkeen yhteensä kymmenen pelaajaa nujakoi jäällä, ja tuomarit jakoivat hässäkästä kaiken kaikkiaan 260 jäähyminuuttia.


Pelirangaistuksia annettiin yhdeksän ja ottelurangaistuksia yksi.


— Vastustajan kaveri vähän provosoi ja sitten alkoi mylläkkä. Sitten siihen meni muita mukaan, SaiPan/Ketterän valmentaja Jouni Leinonen sanoi.


Hänen mukaansa kyseessä oli enemmänkin vain pieni kahnaus.


— Kaikilla oli hanskat käsissä ja kypärät päässä. Ei siinä mitään tappeluita ollut, joukkotappelu on vähän väärä termi.

"Tunnelma oli, että jotain saattaisi tapahtua"

Diskoksen joukkueenjohtaja Mikko Savolainen oli tilanteen dramaattisuuden suhteen samoilla linjoilla, eikä hänen mukaansa tapahtunut pientä nahinaa kummempaa.


Savolainen kuitenkin näki kahakkaan johtaneet tapahtumat eri tavalla.


— Seurasin ottelua päädystä viimeiset kaksi ja puoli minuuttia. Siinä vaiheessa tunnelma oli, että jotain saattaisi tapahtua. Puolin ja toisin.


SaiPa/Ketterä iski loppulukemat 6—1 vain 12 sekuntia ennen loppua.


— Sen jälkeen tuli hyökkäys SaiPan päähän ja summeri soi. SaiPan kaveri kävi tuuppaamassa meidän pelaajaa, hän tuuppasi takaisin ja siitä se sitten lähti. Se tapahtui suoraan edessäni siinä kulmauksessa, Savolainen kertoi.

Harvinaisia tapauksia, joita ei hyväksytä

Molemmista joukkueista viestitetään, että vastaavanlaisia tapauksia ei ole ennen tullut eteen. Kumpikin osapuoli myös tuomitsee vastaavanlaisen käytöksen täysin.


— Sanoimme, ettei tuollainen ole tietenkään suotavaa. Olivat aika nöyriä tapahtuneen takia, Leinonen kertoi ottelun jälkeisistä tapahtumista.


— Meillä meni puolitoista tuntia pelin jälkeen ennen kuin lähdimme hallilta pois. Asia käytiin läpi hyvinkin syvään, Savolainen kertoi.


— Meidän valmennuksessa tai toimihenkilöpuolella tällaiseen ei kannusteta, eikä sitä hyväksytä, jyväskyläläisten joukkueenjohtaja painotti.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Joonas Laine

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat