SaiPan toisen polven maalivahti Juho Markkanen lyhyelle pestille Ketterään – "Minua ei ainakaan hirvittäisi laittaa häntä maaliin, vaikka kyse on B-juniori-ikäisestä pelaajasta"

Siirron tarkoituksena on lisätä Markkanen nuorten pelaajien listalle, jolloin hän voi edustaa loppukauden aikana molempia seuroja.

Kai Skyttä

Juho Markkanen on Ketterän matkassa tämän illan kotiottelussa Kokkolan Hermestä vastaan ja lauantaina vierasottelussa KeuPa HT:tä vastaan.
Juho Markkanen on Ketterän matkassa tämän illan kotiottelussa Kokkolan Hermestä vastaan ja lauantaina vierasottelussa KeuPa HT:tä vastaan.

SaiPan A-nuorten maalivahti Juho Markkanen, 17, on Imatran Ketterän Mestis-joukkueen mukana tämän viikonlopun otteluissa.

Lyhyen siirron tarkoituksena on lisätä Markkanen nuorten pelaajien listalle, jolloin hän voi edustaa loppukauden aikana molempia seuroja.

Siirtoaika umpeutuu 15. helmikuuta, eli huomenna lauantaina puolen yön aikaan.

Tätä ennen liigaseuran tai KHL-Jokerien pelaajan täytyy olla pelannut Mestis-seurassa vähintään kaksi ottelua.

Nuoreksi pelaajaksi katsotaan kauden aikana 20 vuotta täyttävä tai sitä nuorempi pelaaja.

SaiPan toisen polven maalivahti on Ketterän mukana tänään perjantaina kotiottelussa Kokkolan Hermestä vastaan ja huomenna Keuruulla vierasottelussa KeuPa HT:tä vastaan.

Pelaajareserviä kevään peleihin

Ketterän urheilutoimenjohtaja Turkka Partanen kertoo, että lyhyen siirron tarkoituksena on kasvattaa joukkueen pelaajareserviä kevään pelejä silmällä pitäen.

SaiPan nuorista pelaajista Matias Mäntykivi ja Valtteri Ojantakanen ovat jo tarvittaessa edustuskelpoisia Ketterän Mestis-peleihin siirtoajan jälkeenkin.

Markkasen lisäksi Veikko Loimaranta pelaa tämän illan Hermes-ottelussa, jolloin hänelle tulee täyteen toinen peli Ketterässä.

Juho on meidän joukkueessa mukana ja häntä peluutetaan, kunhan saadaan säännöt selville, minkä verran pitää peluuttaa. — Turkka Partanen

Maalivahdin kohdalla tosin on vielä ratkaisematta, miten paljon häntä pitää peluuttaa, että ehdot edutuskelpoisuudesta täyttyvät.

Säännöt eivät sitä yksiselitteisesti kerro, mutta ilmeisesti pelkkä kokoonpanoon nimeäminen ei riitä.

– Juho on meidän joukkueessa mukana ja häntä peluutetaan, kunhan saadaan säännöt selville, minkä verran pitää peluuttaa, Partanen sanoo.

Nuorten maalivahtien kohdalla sääntöjä muutettiin kolme viikkoa sitten.

– Aiemmin maalivahti sai siirtyä Mestikseen, kunhan tuli viimeiseen peliin.

Markkanen mukana jo harjoituksissa

Alle 18-vuotiden maajoukkueessa tällä kaudella debytoinut Markkanen oli torstaina mukana Ketterän harjoituksissa ja esiintyi Partasen mukaan todella hyvin.

– Minua ei ainakaan hirvittäisi laittaa häntä maaliin, vaikka kyse on B-juniori-ikäisestä pelaajasta.

Ketterän mahdollisesta muusta pelaajaliikenteestä siirtoajan kynnyksellä urheilutoimenjohtaja on vaitonainen.

– Katsellaan. Me olemme Mestis-seura, joten meidän pitää vähän seurailla, mitä isot pojat tekevät ensiksi.