Kirittäriltä julmaa kyytiä Pesä Yseille

Jyväskyläläiset tekivät mitä halusivat. Toisella jaksolla vieraat romahtivat totaalisesti.

kai skyttä

Elina Väre löi kopin yrityksellään läpi ja saldokseen 1+1, mutta muuten lappeenrantalaisten ilta Jyväskylässä oli synkkä.

Pesä Ysit sai tylyn oppitunnin Kirittäriltä siitä, mitä kentällä tapahtuu naispesäpallon huipulla. Kotijoukkue ei höllännyt hellepelissä tahtia, vaan halusi korskeat tilastolukemat. Peli Kirittärille murskalukemin 2—0 (7—2, 20—2).

— Päästiin tuurilla johtoon. Sitten annettiin ihan pieni siima ja koko rulla karkasi. Kyllä tuossa on fyysinen ylivoima, meidän etukenttä versus Kirittärien jalkavoima. Pelissä oli pilkahduksia hyvästä, mutta tasoero on selkeä, kuvasi Pesä Ysien pelinjohtaja Ville Lantta pelin osuvasti.

Onnekas johtolyönti

Erikoista pelissä oli se, että avausjaksolla kolmostilanteet menivät tasan 12—12, mutta Kirittärien teho kotiutuksissa oli selkeästi parempaa. Lantan viittaus tuurijohtoon tarkoitti tilannetta, jossa Elina Väre yritti kolme kertaa kopittaa ykkösellä seissyttä Fanni Kanervaa. Kolmas nosto meni riittävän ylös ja lipsahti lopulta Kirittärien kopparilta Ella Korpelalta läpi. Kanerva ehti kotiin ja Väre kiersi kunnarin.

Sai Pesä Ysit toisenkin kunnarin. Toisen jakson yksipuolisessa Kirittärien dominoinnissa oli pari vieraiden valonpilkahdusta. Toinen niistä osui toista superin peliään pelaavalle jokerille Petra Laakkoselle. Laakkonen sai täydellisen keskiosuman mailaansa ja valtakunnan ykköskoppari Virpi Hukka sai käyttää nopeita jalkojaan pallon hakuun.

— Hyvältähän se tuntui, kun lyönti lähti. Oli minulle ensimmäinen lyöty juoksu superissa, sanoi Nivalasta Keski-Pohjanmaalta kotoisin oleva Laakkonen.

Alasarjasta ylös

— Tulin Lappeenrantaan opiskelemaan teknilliseen yliopistoon. Ensimmäisen vuoden opinnot on tehty, totesi 19-vuotias Laakkonen, joka sai tulikasteensa superiin keskiviikkona Porissa.

Kahdesta kärkilyöntiyrityksestä tuli silloin kaksi onnistumista. Nyt kahdeksasta yrityksestä kuusi onnistunutta kunnarin ansiosta. Laakkonen on tähän mennessä pelannut Pesä Ysien suomisarjajoukkueen riveissä.