Namika Lappeenranta harkitsee ainakin pääsiäisen yli, ottaako se paikan vastaan koripallon 1-divisioona B:ssä — "Tekijöitä tarvittaisiin lisää vähän joka puolelle"

Namikan puheenjohtaja Pasi Riihelän mukaan pelaajarunko pysynee aika hyvin kasassa. 1-divisioona B:hen pitää ilmoittautua 15. toukokuuta mennessä.

Mika Strandén

Nykyinen puheenjohtaja Pasi Riihelä on Namika Lappeenrannan seuralegenda ja entinen edustusjoukkueen päävalmentaja.
Nykyinen puheenjohtaja Pasi Riihelä on Namika Lappeenrannan seuralegenda ja entinen edustusjoukkueen päävalmentaja.

Koripallon alueelliseen 2-divisioonaan kaksi vuotta sitten vajonnut Namika Lappeenranta voitti viime viikonloppuna pelatun lopputurnauksen ja lunasti paikan ensi kaudeksi 1-divisioona B:hen.

Aikooko kaksinkertainen Suomen mestari Namika ottaa paikan vastaan valtakunnallisesta sarjasta, puheenjohtaja Pasi Riihelä?

— Ihan oikeasti en tässä vaiheessa vielä tiedä. Meillä on pääsiäisen jälkeen hallituksen kokous. Sen jälkeen tiedetään enemmän. Sarjaan pitää ilmoittautua 15. toukokuuta mennessä ja maksaa lisenssimaksu. Se on ainakin selkeä päivämäärä, johon mennessä pitää syntyä ratkaisuja.

Ihan oikeasti en tässä vaiheessa vielä tiedä. — Pasi Riihelä

Millainen Namikan taloustilanne tällä hetkellä on?

— Haastava. Tekijöitä tarvittaisiin lisää vähän joka puolelle.

Entä pelaaja- ja valmentajatilanne?

— On kuulosteltu. Nykyisestä joukkueesta moni tuntuisi olevan jatkamassa, muutamalla opiskelut saattavat viedä toiselle paikkakunnalle. Valmentaja Tommi Koskinen ei jatka, mutta joukkueessa pelannut Aubrey Conerly on käynyt valmentajakursseja ja hänellä saattaisi olla kiinnostusta valmentaa pelaamisen ohella. Hänen lisäkseen tarvittaisiin myös muita valmentajia, mikään pelaajavalmentajakuvio ei riitä.

1-divisioona B on maan kolmanneksi korkein sarjataso. Pitäisikö joukkuetta vahvistaa myös toisella jenkillä Lappeenrantaan jo kotiutuneen Conerlyn lisäksi?

— Mahdollisesti, ainakin jos halutaan kärkiporukoita haastaa. Toisaalta jos saisimme houkuteltua tänne muualla pelaavia seuran kasvatteja, niin ei välttämättä, paitsi että pitkästä päästä uhkaisimme jäädä silloinkin lyhyeksi.

Uusimmat uutiset