NST:n päävalmentaja jätti yllättäen tehtävänsä — Santeri Raatarilan korvaajaksi nousee Mika Valtonen

Toukokuussa alkanut pesti päättyi elokuun alussa. Uusi päävalmentaja löytyi lappeenrantalaisten omista joukoista.

Marleena Liikkanen

Santeri Raatarilan uudesta pestistä kerrottiin toukokuussa. Kolme kuukautta riitti. Perusteena lähtöön oli henkilökohtaisen ajankäytön ongelmallisuus.
Santeri Raatarilan uudesta pestistä kerrottiin toukokuussa. Kolme kuukautta riitti. Perusteena lähtöön oli henkilökohtaisen ajankäytön ongelmallisuus.

NST:n edustusjoukkueen valmentaja vaihtuu vajaan kolmen kuukauden työn jälkeen. Miesten joukkuen vetovastuussa ollut valmentaja Santeri Raatarila, 24, jää pois valmennustiimistä henkilökohtaisten syiden johdosta.

Raatarila solmi toukokuussa 2+1-mallisen sopimuksen lappeenrantalaisseuran kanssa. Viime kaudella hän valmensi divarissa joensuulaista Josbaa.

Valmennushistoriani monen pelaajan kanssa helpottaa työtäni ja on ehdottomasti etu tulevaa kautta ajatellen. — Mika Valtonen

Raatarilan korvaaja löytyi NST:n omista joukoista, sillä seuran vanhimpia junioreita aiemmin valmentanut Mika Valtonen ottaa Raatarilan paikan.

— Tilanne on todella ikävä ja harmittaa itseäni suuresti. Jokainen minut tunteva tietää, että valmentaminen on minulle erittäin suuri intohimo ja valmennustöitä tehdessäni vaadin myös itseltäni erittäin paljon. Nyt tilanne vain ajautui pisteeseen, jossa en omasta arjestani johtuen olisi pystynyt ylläpitämään sitä toiminnan tasoa, minkä jälkeen pystyisin allekirjoittamaan työni jälkeä, Raatarila perusteli vetäytymistään NST:n verkkosivuilla.

Vielä keväällä joensuulaisvalmentaja oli intoa täynnä:

— NST:llä on selkeä visio, mitä se haluaa olla. Olen päässyt ympäristöön, jossa puhutaan kanssani samaa kieltä. Kuin olisin luotu juuri tänne.

Tuttu mies

Mika Valtonen sanoo olleensa positiivisesti yllättynyt, kun pestiä tarjottiin hänelle.

— Nöyrällä mielellä otan haasteen vastaan. Uskon että valmennustyylini tuo joukkueelle kaivattua peli-iloa ja samalla saa pelaajat ponnistelemaan parempien tulosten puolesta. Valmennushistoriani monen pelaajan kanssa helpottaa työtäni ja on ehdottomasti etu tulevaa kautta ajatellen.

Puheenjohtajan tuki

NST:n hallituksen jäsen Ville Kuusela sanoo, että Santeri Raatarilan kanssa keskusteltiin pitkin kesää ajankäytöstä, kun amatöörilajissa opiskelun ja toimeentulon yhdistäminen toisella paikkakunnalla oli haastava yhtälö. Joukkueelle vaihdoksesta kerrottiin tällä viikolla.
— Santeri itse päätti tämän.
Uusi valmentaja löytyi Kuuselan mukaan vaivattomasti omasta kaartista. Valtonen on myös A-nuorten valmentaja, ja sitä kuviota mietitään nyt uusiksi.
— Meillä on pakassa paljon kovia jätkiä Lappeenrannassa, Kuusela kuvaa.
Mika Valtosen vaimo Titta Valtonen on NST:n puheenjohtaja.

Juttuun lisätty Ville Kuuselan kommentteja kello 10