Lappeenrannan jäähallipäätös siirtyy hamaan tulevaisuuteen – Koronaepidemian jälkeen katsotaan, riittävätkö rahat enää

Sekä jäähallin että sisähallin loppuraportit ovat valmistumassa, mutta korona selätti hallihankkeet. Alustavat neuvottelut Liiga-SaiPan kanssa on käyty, mutta kiekkoyhtiökin on nyt pahassa kurimuksessa.

Lappeenrannan kaupunki

Jäähallin hinnaksi on haarukoitu sekä Kisapuistossa että keskustassa 35 miljoonaa. Havainnekuva keskustan vaihtoehdosta.
Jäähallin hinnaksi on haarukoitu sekä Kisapuistossa että keskustassa 35 miljoonaa. Havainnekuva keskustan vaihtoehdosta.

Päätökset Lappeenrannan uuden jäähallin rakentamisesta, sijoituspaikasta tai rahoituksesta siirtyvät. Aikataulu tarkentuu vasta, kun koronaviruksen aiheuttama tilanne selkiytyy, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Kakkola.

Jäähallia ja sisäliikuntahallia koskevat loppuraportit ovat valmistumassa huhtikuun alkupuolella. Työhön sisältyivät Liiga-SaiPan kanssa käydyt alustavat neuvottelut koskien kiekkoyhtiön osuutta rahoituksessa ja jäähalli toiminnassa.

Onko enää rahaa?

Tavoitteena oli, että Lappeenrannan kaupunginvaltuusto olisi tehnyt päätökset hallihankkeista huhtikuun kokouksessaan.

– Aikataulu tarkentuu sen mukaan, miten koronavirustilanne Suomessa muuttuu ja miten sen jälkeen talouden arvioidaan olevan tarvittavan kestävällä ja ennakoitavalla pohjalla, jotta päätöksenteko hallihankkeista on mahdollista, Kakkola sanoo kaupungin tiedotteessa.

Vesa Salminen

5782385.jpg

Aikataulu tarkentuu sen mukaan, miten koronavirustilanne Suomessa muuttuu ja miten sen jälkeen talouden arvioidaan olevan tarvittavan kestävällä ja ennakoitavalla pohjalla, jotta päätöksenteko hallihankkeista on mahdollista. — Risto Kakkola

Kisapuistoa huolletaan ja korjataan

Valmistelu jäähallin osalta on koskenut kolmea vaihtoehtoa: uusi monitoimiareena Kisapuistoon tai keskustaan Lappeenkadun alueelle tai nykyisen jäähallin peruskorjaus.

– Tilanteesta ja päätöksenteon aikataulusta huolimatta Kisapuiston nykyisessä jäähallissa tehdään kesän aikana normaaleja vuosikorjaus- sekä huoltotöitä ja varmistetaan, että halli edelleen on turvallisessa käyttökunnossa, Projektijohtaja Ilkka Oksman kertoo.

Amiksen sisäliikuntahalli

Sisäliikuntahallihanke olisi uusi liikuntainvestointi. Hallia on ehdotettu sijoitettavaksi ammattikoulun lämmitettävän jalkapallokentän viereen niin, että jalkapallokenttää siirrettäisiin noin 50 metriä nykyiseltä paikaltaan itään.

– Lämmitettävä jalkapallokenttä on peruskorjauksen tarpeessa ja sen yhteydessä kenttä samalla myös siirrettäisiin uuteen sijaintipaikkaan, mikäli sisäliikuntahalli päätettäisiin alueelle sijoittaa. Kentän peruskorjaus on lähitulevaisuudessa tehtävä joka tapauksessa, Oksman sanoo.