Alisa Vainio juoksi 5000 metrillä kauden kärkituloksen omalla ennätyksellään ja voitti SM-kultaa – myös Arttu Tyystjärvi voitti Suomen mestaruuden

Vainio kuvaili juoksuaan helpoksi. Loukkaantumisista kärsinyt Tyystjärvi oli puolestaan helpottunut.

Sakari Kekki

Alisa Vainio laittoi kauden kotimaisen kärkiajan uusiksi Laitilassa.
Alisa Vainio laittoi kauden kotimaisen kärkiajan uusiksi Laitilassa.

Alisa Vainio juoksi odotetusti Suomen mestariksi 22-vuotiaiden naisten 5000 metrillä Laitilassa. Soolojuoksun tehnyt Vainio pysäytti kellot aikaan 15.51,94, joka on myös kauden kotimainen kärkitulos sekä Vainion uusi ennätys.

Vainio päivitti vuonna 2015 juostua ennätystään (16.11,87) noin 20 sekunnilla.

– Aika helppoa oli koko ajan. Yllätyin, että se tuli noinkin helposti, kun yksin vedin. Minulla on aina vähän tapana juosta ensimmäinen kierros liian kovaa, mutta aika rohkeasti lähdin, Vainio kertoi tiedotteessa.

Sakari Keikki

Arttu Tyystjärven oli helppo hymyillä kolmiloikkakisan päätteeksi.
Arttu Tyystjärven oli helppo hymyillä kolmiloikkakisan päätteeksi.

Lappeenrannan Urheilu-Miehet sai Vainion ohella toisenkin mestarin, kun loukkaantumisista kärsinyt kolmiloikkaaja Arttu Tyystjärvi voitti 22-vuotiaiden miesten SM-kultaa tuloksella 15,90.

Toiseksi sijoittui Topias Koukkula, joka jäi Tyystjärvestä 45 senttiä. Tyystjärveltä repesi toukokuussa takareisi ja heinäkuun alussa etureisi samasta jalasta, jota hän on kuntouttanut.

– Siinä mielessä iso helpotus. Kolmisen viikkoa olen pystynyt harjoittelemaan, joten uskalsin lähteä kisaamaan. Juoksemiseen kaipaisin vielä terävyyttä lisää, ihan tasapainoisia hyppyjä muuten, Tyystjärvi sanoi.

Luetuimmat