Ketterä teki työt, IPK maalit — Imatralaisjoukkueelle kauden ensimmäinen kotitappio Mestiksessä

Mikko Juusola teki kaksi maalia ja Elmeri Metsävainio venyi nollapeliin, kun IPK kävi ryöstöretkellä Imatralla.

Joonas Tapaninen

IPK:n tähti oli kultakypärä Mikko Juusola, joka ohitti Santeri Lipiäisen kahdesti.
IPK:n tähti oli kultakypärä Mikko Juusola, joka ohitti Santeri Lipiäisen kahdesti.

Mestiksen jumboksi alkukaudella juuttunut Iisalmen Peli-Karhut haki keskiviikkona yllätysvoiton sarjanelosesta Imatran Ketterästä. Imatran jäähallissa pelattu ottelu päättyi vierasvoittoon 0—4 (0—1, 0—1, 0—2).

Yllätykselliseksi voiton teki sarjasijoitusten lisäksi se kuva, joka joukkueiden tekemisestä pelitilanteiden valossa muodostui.

IPK näytti alussa juuri niin tuskaiselta kuin seitsemästä pelistä yhden pisteen saalistaneelta joukkueelta saattoi olettaa. Iisalmelaisjoukkue puolusti laiskasti, menetti kiekkoja ja oli kulmaväännöissä hampaaton. Ketterän pesukone pyöri täydellä teholla, mutta hurjasta tilannemäärästä jäi käteen vain jossiteltavaa.

IPK:lle maalitilin avaamiseen riitti sen sijaan yksi pieni merkkausvirhe. Mikko Juusola lapioi avopaikasta vieraat johtoon, kun ottelua oli pelattu 16.49.

Metsävainio sai tolpatkin puolelleen

Sama kaava toistui toisessa erässä. IPK:n maalia vartioinut Elmeri Metsävainio sai tolpatkin puolelleen Ketterän kolisutellessa pariinkin otteeseen ylärimaa. Ja kun maalinteko ei kotijoukkueelle maistunut, kävi klassiset. Vieraiden kultakypärä Juusola rankaisi kotijoukkuetta toistamiseen.

Maalit antoivat voimaa vierasjoukkueelle. Kolmannessa erässä IPK oli kuin uudesti syntynyt, raastoi, taisteli ja voitti kaksinkamppailuita. Pelin tärkeillä hetkillä IPK pystyi myös jäädyttämään peliä ja pelaamaan minuutteja fiksusti pois kellosta.
Ratkaiseva niitti Ketterän kannalta oli Marlo Koposen ottama koukkaamisrangaistus, jonka aikana Damir Galin iski lukemiksi 0—3.

Ketterä pelasi lopussa upporikasta ja rutiköyhää ottamalla maalivahti Santeri Lipiäisen vaihtoon jo neljä ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua. Viimeinenkin toivo ihmenoususta hautautui, kun Aatu Hämäläinen porhalsi yksin läpi ja niittasi tyhjiin 0—4.

Vainikaisen maalitili vielä avaamatta

Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen oli rumista numeroista huolimatta pääasiassa tyytyväinen peliin, mutta harmitteli omiensa tehottomuutta.

— Pelasimme pääosin koko illan hyvää jääkiekkoa. Maalinteko oli joukkueelle todella vaikeaa. Pitkissä hyökkäyksissä meiltä olisi vaadittu enemmän rohkeutta ja äijämäisyyttä mennä maalin edustalle. Vastustaja puolusti keskustan erittäin hyvin. Suorissa hyökkäyksissä oli paikkoja, mutta kun ei osu, niin ei osu. Pitää olla vain kärsivällinen arjessa ja päästä harjoittelun kautta maalin syrjään kiinni, Lehtonen kuvaili.

Yksittäisistä pelaajista suurinta apinaa kantaa tällä hetkellä niskassaan ykkösketjun laituri Ville Vainikainen. KooKoosta hankittu hyökkääjä ei ole vielä onnistunut maalinteossa Ketterän paidassa. Vainikaisen liike ja laukaisuinto ovat tallella, mutta maalipaikoissa onnistumiset antavat yhä odottaa.

— Ville pelaa tällä hetkellä loistavaa jääkiekkoa, joten en ole ollenkaan huolestunut. Hän ei ole ollut maalintekijän roolissa moneen vuoteen. Tänne Ville tuli kehittymään kiekollisessa pelissä ja maalintekijänä, mutta prosessi on vielä kesken, Matias Lehtonen kommentoi.

IPK:lle kauden ensimmäinen voitto oli vierasjoukkueen pukukopista kantautuneen ilakoinnin perusteella suuri helpotus. Iisalmelaisten päävalmentaja Janne Sinkkonen antoi aiheesta tunnustusta 27 kertaa torjuneelle Metsävainiolle.

— Meidän maalivahti oli loistava ja piti meidät pystyssä ensimmäisen kympin, jonka aikana hävisimme maalipaikat 5—0, Sinkkonen sanoi

Ottelua seurasi Imatran jäähallissa kauden tähänastinen ennätysyleisö, 814 katsojaa. Arkipelin korkeaa yleisömäärää selittää osittain se, että Ketterä oli kutsunut Kosken koulun oppilaat seuraamaan ottelua ilmaiseksi.

Juttua muokattu 17.10. klo 21.23. Lisätty valmentajien kommentit.

Juttua muokattu 18.10. klo 10.45. Korjattu nimivirhe. IPK:n kahden maalin tekijä oli Mikko Juusola, ei Juuso Mikkola. Klo 13.03 nimivirhe korjattu myös kuvatekstiin.

Uusimmat uutiset