Koskelan Akseli jyräsi Kavioliiga-lähdön voittajaksi Lappeessa – Ranch Pronto hämmästytti

Anu Kiljunen

Ville Tonttilan ohjastama Ranch Pronto järjesti voitollaan suuryllätyksen Lappeenrannan Toto75:n avauslähdössä lauantaina.
Ville Tonttilan ohjastama Ranch Pronto järjesti voitollaan suuryllätyksen Lappeenrannan Toto75:n avauslähdössä lauantaina.

Iisalmelainen Jukka-Pekka Kauhanen ei tullut turhaan Koskelan Akselilla Lappeen Toto75-raveihin. Vahvaan kuntoon virinnyt ruuna hallitsi varmoin ottein Kavioliigan osalähtöä.

Sen sijaan suosikkina leikkiin lähteneen Välähdyksen otteet olivat epävarmemmat, kun ori ponkaisi laukalle heti lähtölinjan jälkeen.

Kun vielä tauolta tullut Polara repesi myös laukka-askelille, ei Kauhasen ajamalla Koskelan Akselilla ollut hädän päivää.

Lopun ori pyyhkäisi malliksi 21,5 -kyytiä ja Välähdys ei pystynyt antamaan minkäänlaista haastetta voittajalle.

– Hyvin meni vaikka nyt ei tyypillinen talvirata ollutkaan, sillä parhaimmillaan tämä on oikealla jääradalla. Vaikka tämä on ruuna, niin en tällä kuninkuusraveja haikaile, kyllä näitä omia lähtöjä riittää, tuumi tyytyväinen ohjastaja.

Lämminveristen maililla mentiin lujaa, kun hirmukuntoon noussut Jaakko Salmisen valmentama orimattilalaisruuna ruuna päräytti vauhdilla keulaan, ja jatkoi siitä vauhdilla voittajaksi.

Loppuaika oli ajankohtaan nähden kova 12,7.

– Hevonen tuntui hyvältä ja annoin mennä vauhdilla, kun maili on tälle sopiva. Rata napakoitui loppulähdöissä, vaikka siinä oli vähän irtonaista pinnassa, tuumi voittajaa ohjastanut Hannu Torvinen.

Lämminveristen kovin lähtö oli paperilla kovatasoinen ja sitä se oli radallakin. Aluksi Ari Moilasen ajama Ice Wine otti keulat, mutta jo takasuoralla Olli Koivunen ajoi Ricoconella vauhdilla kärkipaikalle.

Loppu tultiin lujaa 10,5-vauhtia, mutta Ricocone piti sitkeästi pintansa. Johtavan takaa tilaa saanut Ice Wine kiri kakkoseksi ja lujaa lopettaneet Thai Profit ja Hazelen Hermes olivat seuraavina.

Kylmäveristen kakkoslähtö oli Piirron Tuiskun ja Timo Tuomisen hallintaa. Voitto irtosi koko matkan johdon jälkeen.

Sykloni oli kakkonen ja rautjärveläistamma M.A. Piste kolmas.

Kotiradan hevosista Varoitus laukkasi hyvästä noususta ja Mildrid jäi pitävään pakettiin kärkihevosten taakse.

Toto75-avauksen vei nimiinsä suuryllättäjänä Ville Tonttilan ajama Ranch Pronto. Kotiradan Marja Haakanan valmentama Geremi Boko kiri sitkeästi kakkoseksi.

Seuraavassa kohteessa suosikkipari Kilponen ja Issakan Valo veivät parhaat palat. Loppusuoralla Arto Laaksosen ajama Kilponen käänsi kisan edukseen.

Hyvin kiri myös kouvolalaisen Isto Kuisman valmentama Edward Sisu voittojuoksussaan. Kauden toinen voitto irtosi Jukka Torvisen ajamana.

Montélähdön paras oli Janita Antti-Roikon ajama Sunnie.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset