Pesä Ysien lupaus juoksuista jäi vajaaksi

Kotijoukkueen pelinjohtaja Ville Lantta harmitteli omiensa outoja nukahduksia.

Anu Kiljunen

Sarita Heikkinen ylitti 1 300:n kärkilyönnin rajan torstain vierasottelussa Hyvinkään Tahkoa vastaan. Perjantaina niitä ropisi pari lisää.

Pesä Ysit jatkoi perjantaina pisteiden napsimista Lappeenrannan Vanhalla kentällä, mutta menetti jälleen mahdollisuudet täyteen pottiin toisella jaksolla. Hyvinkään Tahko kiitti, kumarsi ja kirjasi voiton nimiinsä supervuoroparissa lukemin 1–2 (1–0, 3–4, 1–2).

Joukkueet kohtasivat jo toista kertaa vuorokauden sisään. Pesä Ysien pelinjohtaja Ville Lantta oli lupaillut enemmän juoksuja kuin torstain ottelussa, jossa lappeenrantalaiset valloittivat kotipesän vain kerran ja Tahko kahdesti.

Ulkopeli uomissaan

Ensimmäinen jakso ei lupausta lunastanut, sillä molemmat joukkueet pitivät tasonsa ulkopelin puolella, ja ainoaksi onnistujaksi jäi Elina Väre. Kahvittelutauon jälkeen Väreen jalka riitti vielä toiseen juoksuun, ja Hanna Järvi liittyi siepparin seuraksi tilastoihin tuoden niin ikään kaksi pistettä tauluun. Naisten panos ei kuitenkaan riittänyt.

Joka tilanteessa pitää olla läsnä, muuten tulee vettä korvasta kuten parilla kakkosnäpyllä siinä. — Ville Lantta

— Pelattiin eilen paremmin, vaikka ei saatu yhtään pistettä. Nyt oli yksittäisiä juttuja, nukahduksia, joilla päästimme Tahkon peliin mukaan. Emme juosseet loppuun asti pesään, jolloin olisimme menneet 3–1-johtoon. Supervuorossa oli varma palo kolmoselle, tippui, Lantta manasi ottelun jälkeen.

Vettä tulee korvasta

Ysien murtumispiste nähtiin toisen jakson kolmannessa vuoroparissa, kun harkittu näpy kotiutti Tahkon Anni Tuomen ja heti perään kauas, keskelle väliin solahtanut pallo takasi Pauliina Hariselle turvallisen taipaleen kotiin. Peli oli taputeltu, kun supervuorossa ykköspalkitun Eveliina Rantosen juoksu ei riittänyt Tahkon kahta onnistumista vastaan.

— Joka tilanteessa pitää olla läsnä, muuten tulee vettä korvasta kuten parilla kakkosnäpyllä siinä. En tiedä mitä siinä tapahtui. Meidän pelaaja olisi voinut ottaa pallon ja juosta kotipesään, eikä kukaan tehnytkään mitään, Lantta harmitteli.

Tahkon pelinjohtaja Antti Ylä-Saunamäki painotti enemmän omiensa onnistumisia kuin Ysien virheitä.

— Pitää ottaa ohjat omiin käsiin, eikä odottaa, että vastustaja tekee virheen. Pitää lyödä sellaisia lyöntejä, jotka riittäisivät vastustajasta riippumatta, Ylä-Saunamäki linjasi.

Pulkkinen yllätysveto

Sellaiset lyönnit olivat Lantallakin mielessä, kun hän marssitti mailan varteen Siiri Pulkkisen. Peli oli Pulkkiselle ensimmäinen naisten ottelussa, ja niin vain hän löi juoksun Järven nopeiden jalkojen avustuksella.

— Lahjakas juniori lyöntipuolella, hän pelaa isossa roolissa nuorten superissa ja kakkosjoukkueessa. Ajattelimme yllättää vähän Tahkoa ottamalla Siirin mukaan, ja heti paukkasi palloa läpi. Emme vain saaneet lopussa riittävästi tilanteita, jotta olisimme päässeet häntä hyödyntämään, Lantta taustoitti.

Uusimmat uutiset