Aku Partasen takareisi uhkaa sanoa sopimuksen irti, Kalevan kisat jäävät väliin varotoimena

Partanen liittyy SM-kisat väliin jättävien LUM-urheilijoiden joukkoon.

Kai Skyttä

Aku Partanen ei lähde riskeeraamaan Kalevan kisoihin, sillä hänen suunnitelmissaan on kävellä lokakuussa Dudincessa 50 kilometriä. Arkistokuva.
Aku Partanen ei lähde riskeeraamaan Kalevan kisoihin, sillä hänen suunnitelmissaan on kävellä lokakuussa Dudincessa 50 kilometriä. Arkistokuva.

Aku Partanen liittyy Turun Kalevan kisat väliin jättävien Lappeenrannan Urheilu-Miesten kilpailijoiden joukkoon. Yleisurheilu.fi-sivuston mukaan Partanen jättää 20 000 metrin kävelyn väliin takareisivamman takia.

Partasta aiemmin tänä kesänä kiusannut takareisivaiva palasi Kalevan kisojen viimeistelyharjoituksessa.

– Oikean jalan takareisivaiva on ilmoitellut itsestään nyt sunnuntaista lähtien. Tein tiistaina 400 metrin vetoja, joiden aikana takareisi kiristyi samalla tavalla kuin aiemmin kesällä, Partanen kertoo Yleisurheilu.fi-sivustolla.

Partanen kävi keskiviikkona lääkärissä ja jalkaa myös hierottiin.

Harmittaa, kun sain alkukesän vaivojen jälkeen kasaan hyvän harjoitusjakson. — Aku Partanen

– Jos Kalevan kisoissa olisi halunnut kilpailla, jalan olisi pitänyt olla nyt oireeton. Sitä se ei ollut kun kävin kokeilemassa, Partanen kertoo sivustolla.

Partanen sanoo, että on parempi ottaa vastaan se pettymys, että Kalevan kisat jäävät väliin kuin se, että koko kausi jää väliin. Partasen suunnitelmissa on kävellä lokakuussa Dudincessa 50 kilometriä.

– Harmittaa, kun sain alkukesän vaivojen jälkeen kasaan hyvän harjoitusjakson. Olin jo unohtanut koko vaivan, en uskonut sen palaavan. Toivon mukaan se helpottaa nyt nopeammin kun tunnistin oireet samanlaisiksi kuin alkukesällä ja osasin reagoida niihin.

Partasen lisäksi LUM:in terävimmän kärjen yleisurheilijoista Kalevan kisat jättää väliin ainakin kestävyysjuoksijat Alisa Vainio ja Moona Korkealaakso ja aituri Kristiina Halonen.