Kärpiltä tyly työnäyte Kisapuistossa — SaiPa taisteli varsinkin toisessa erässä, mutta ei päässyt muurin läpi

Mika Strandén

Tuomas Kiiskisellä oli avoin mahdollisuus poistaa nolla tulostaululta, mutta Justus Annusen ohi hän ei kiekkoa saanut.
Tuomas Kiiskisellä oli avoin mahdollisuus poistaa nolla tulostaululta, mutta Justus Annusen ohi hän ei kiekkoa saanut.

Kärpät oli liian vahva vierailija Kisapuistossa. Liigan kärkikaartiin perinteisesti itsensä naulanneet oululaiset latasivat kiekon kerran ensimmäisessä ja kerran toisessa erässä SaiPan maalivahdin Niclas Westerholmin selän taakse ja tukkivat sen jälkeen tehokkaasti oman maalinsa edustaa.

SaiPa loi painetta Kärppien päätyyn varsinkin toisessa erässä, mutta maaleja se ei pystynyt tekemään ja loppulukemiksi jäivät 0—2 (0—1, 0—1, 0—0).

Jäähyt pois

Päävalmentaja Tero Lehterä korosti ennen ottelua, että jäähyltä pitää pysyä poissa, mutta alkukauden tapaan SaiPa aloitti ottelun nopealla rangaistuksella. Anssi Löfmanin 2+10 minuutin jäähy selästä taklaamisesta sai tosin Kisapuiston yleisön viheltämään.

Edmontonista Liigaan vauhtia hakemaan lähtenyt Jesse Puljujärvi käytti ylivoiman hyväkseen ja latasi kauden kolmannen maalinsa ohi torjuntavuorossa olleen Westerholmin.

Vahva saipalainen välähdys voitontahdosta nähtiin, kun Ville Vainikainen taisteli laidassa, murtautui keskelle ja ampui, mutta epäonneksi Kärppä-vahti Justus Annusen vartioiman maalin tolppaan. Kokonaisuudessaan avauserä oli kuitenkin Kärppien hallintaa.

Liekki sammui

Toisen erän alkupuolella SaiPa otti vahvan otteen pelistä, mutta Kärppien Aatu Räty sammutti liekin erän puolessa välissä siniviivan alta lähteneellä lämärillään, joka painui ohi Westerholmin.

SaiPa pääsi erän lopulla kolme kertaa perättäin kahden minuutin ylivoimalle ja hetkeksi myös kahden miehen ylivoimalle, mutta tulos jäi pyörittelyn asteelle.

SaiPa otti heti perään tuplajäähyn, mutta nyt myös Kärppien ylivoima oli tehotonta.

Annunen joutui torjumaan erässä 15 laukausta, mutta maaleja kotijoukkue ei pystynyt tekemään.

Kolmannessa erässä Kärpät keskittyi tiiviiseen puolustamiseen ja tukki Annusen maalin edustalta parhaat paikat tehokkaasti.

Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua SaiPa veti Westerholmin maalilta ja lähti hakemaan kuudella kenttäpelaajalla.