SaiPan Matias Mäntykivi ja Juho Markkanen valittiin ehdolle jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin

Kai Skyttä

Matias Mäntykivi on pelannut SaiPassa tällä kaudella 17 liigaottelua tehoin 0+4. Hän on Boston Bruinsin varaus. Arkistokuva.
Matias Mäntykivi on pelannut SaiPassa tällä kaudella 17 liigaottelua tehoin 0+4. Hän on Boston Bruinsin varaus. Arkistokuva.

SaiPan hyökkääjä Matias Mäntykivi ja maalivahti Juho Markkanen on valittu ehdolle jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin suuntaavaan Suomen maajoukkueen. Markkanen on pelannut tällä kaudella myös lainasopimuksella Imatran Ketterän riveissä.

Ikäluokan MM-kisat järjestetään Kanadan Edmontonissa 25. joulukuuta–5. tammikuuta.

Suomen MM-kisajoukkueeseen valitaan ehdokkaista lopulta kolme maalivahtia, kahdeksan puolustajaa ja 14 hyökkääjää.

Suomen lopullinen MM-kisajoukkue julkaistaan 12. joulukuuta.

– Joukkueessa on monipuolisesti erilaisia taitoja. Olemme myös halunneet korostaa, että olemme sitoutunut ja yhtenäinen joukkue, pelaajat ja johtoryhmä ovat halukkaita tekemään ilmaiset asiat hyvin menestymisen eteen, päävalmentaja Antti Pennanen kertoo Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

MM-kisaehdokkaiden joukossa on myös Rauman Lukon hyökkääjä Mikko Petman, joka pelasi SaiPan junioreissa vuoteen 2016 ennen muuttoaan Raumalle.

Mikko Petmanin isoveli Ville Petman pelaa SaiPassa.

Suomen alle 20-vuotiaiden MM-kisaehdokkaat

Maalivahdit:

Joel Blomqvist (Kärpät/Hermes), Juho Markkanen (SaiPa/Ketterä), Kari Piiroinen (Tappara/TUTO Hockey), Eetu Randelin (Jukurit), Roope Taponen (HIFK/K-Espoo)

Puolustajat:

Santeri Hatakka (Ilves), Ville Heinola (Lukko), Mikko Kokkonen (Jukurit), Rami Määttä (Ässät), Topi Niemelä (Kärpät), Valtteri Pulli (TPS), Kasper Puutio (Kärpät), Ruben Rafkin (TPS), Matias Rajaniemi (Pelicans), Eemil Viro (TPS)

Hyökkääjät:

Leevi Aaltonen (KalPa), Samuel Helenius (JYP), Roni Hirvonen (Ässät), Roby Järventie (Ilves), Benjamin Korhonen (KalPa), Brad Lambert (JYP), Anton Lundell (HIFK), Matias Mäntykivi (SaiPa), Henri Nikkanen (Jukurit), Mikko Petman (Lukko), Petteri Puhakka (Tappara/TUTO Hockey), Mikael Pyyhtiä (TPS), Juuso Pärssinen (TPS), Aku Räty (Kärpät), Kasper Simontaival (Tappara/TUTO Hockey), Samuel Valkeejärvi (JYP)

Luetuimmat