Valmentajien vaihtoviikko jatkui futiksessa: nyt Kultsu irtisanoi päävalmentajansa Jukka Korhosen, Hannu Valtonen liittyy mukaan joutsenolaisten valmennustiimiin

PEPO ehti vaihtaa luotsia alkuviikosta. Kultsu yrittää löytää myös vahvistuksia pelaajapuolelle.

Kimmo Metsälä

Porvoolainen Jukka Korhonen valmensi Joutsenon Kultsu FC:tä kolmatta kautta. Hänen johdollaan joutsenolaiset nousivat Kolmosesta takaisin Kakkoseen, jossa tulokset jäivät kuitenkin alkukaudella laihoiksi.
Porvoolainen Jukka Korhonen valmensi Joutsenon Kultsu FC:tä kolmatta kautta. Hänen johdollaan joutsenolaiset nousivat Kolmosesta takaisin Kakkoseen, jossa tulokset jäivät kuitenkin alkukaudella laihoiksi.

Joutsenon Kultsu FC:n vaisut otteet pakottivat seurajohdon kovaan toimenpiteeseen. Kakkosen A-lohkossa viimeisenä oleva seura ilmoitti lauantaina irtisanoneen päävalmentaja Jukka Korhosen tehtävästään.

Kultsun tiedotteen mukaan Korhosen lähdöstä sovittiin yhteisymmärryksessä seurajohdon ja valmentajan kesken. Samalla Kultsu kertoo, että joutsenolainen jalkapallolegenda Hannu Valtonen liittyy osaksi valmennusryhmää.

– Tulokset alkukaudesta eivät ole olleet toivotun mukaisia. Yksi voitto on yksinkertaisesti liian vähän. Seurajohto tahtoi reagoida hyvissä ajoin, kun kautta on vielä yli puolet jäljellä, kertoo Kultsun puheenjohtaja Janne Borgström tiedotteessa.

Kahdeksasta pelaamastaan ottelusta joutsenolaiset ovat voittaneet vain yhden ja hävinneet seitsemän.

Valtonen liittyy Kultsun valmennustiimiin Aki Koliksen avuksi. Tiedotteen mukaan tiimiä täydennetään lähiaikoina yhdellä henkilöllä.

Tappiollinen paikallisottelu jäi Korhosen viimeiseksi peliksi

Korhosen viimeiseksi otteluksi joutsenolaisten peräsimessä jäi perjantainen paikalliskamppailu PEPOa vastaan, jonka Kultsu hävisi Kimpisellä 1–0. Korhonen valmensi Kultsua kolmatta kautta, ja hänen johdollaan joutsenolaiset nousivat Kolmosesta takaisin Kakkoseen viime kauden päätteeksi.

PEPO ja Kultsu päätyivät molemmat valmentajapotkuihin samalla viikolla. Alkuviikosta PEPO irtisanoi Gabriel Garcia Xatartin ja nosti uudeksi päävalmentajaksi Janne Muhlin.

Vastuuvalmentajan roolissa tulosta on saatava aikaan. — Jukka Korhonen

Kultsun tiedotteessa on myös kommentit erotetulta päävalmentajalta. Porvoolainen Korhonen kertoo, että lähdöstä sovittiin yhteisymmäryksessä ja yllätyksenä potkut eivät tulleet.

– Vastuuvalmentajan roolissa tulosta on saatava aikaan. Ottelut olivat pienestä kiinni. Sarjan alku on sarjanousijalle äärettömän tärkeä ja korona-aika loi haasteelliset lähtökohdat. Loimme paljon tilanteita, mutta emme saaneet vain palloa maaliin ja tuli maalin tappioita, Korhonen summaa.

Hyökkäyspäähän haetaan profiilipelaajaa

Borgström myöntää, ettei Korhosen erottaminen ollut mikään helppo nakki. Borgström houkutteli porvoolaisvalmentajan kolme vuotta sitten Joutsenoon ja ehti aikoinaan myös pelata Korhosen alaisuudessaan porvoolaisessa FC Futurassa. Korhosen johdolla Kultsu palasi täksi kaudeksi Kakkoseen.

– Ristiriitaiset tunnelmat olivat aamulla, sen voin myöntää. Hyvässä hengessä kävimme keskustelut ja Jukkakin tiesi, että loppupeleissä tulokset ratkaisevat. Tällä pallilla sääli pitää vain jättää sivuun ja uskaltaa tehdä ratkaisuja silloin, kun niitä pitää tehdä.

Valmentaja maksoi hinnan pelaajien tehottomuudesta, mutta Borgströmin mukaan myös kokoonpanoon yritetään löytää vahvistusta.

– Hyökkäyspäähän pyritään saamaan vähintään yksi profiilipelaaja. Ei se ole poissuljettua muillekaan pelipaikoille, mutta varsinkin hyökkäyspäähän on profiilipelaaja haussa.

Juttua muokattu 8.8.2020 klo 20.58: Lisätty toisen väliotsikon jälkeen Janne Borgströmin uusia kommentteja.