SaiPa murskasi JYPin räiskyvällä tulituksella— Illan tähti oli kolmen maalin Tyler Morley

Keltapaidat nousivat tasapisteisiin Ilveksen kanssa. Joukkueet kohtaavat todennäköisesti pudotuspelien avauksessa ja metsästävät molemmat tiukasti kotietua.

Mika Strandén

SaiPa pelasi perhepelinsä avauserän kahdeksanvuotiaan lemilläisen Elsa Naparin  suunnittelemissa pelipaidoissa.
SaiPa pelasi perhepelinsä avauserän kahdeksanvuotiaan lemilläisen Elsa Naparin suunnittelemissa pelipaidoissa.

SaiPan vanha piinaaja JYP sai Kisapuistossa kovemman selkäsaunan kuin tuskin koskaan. SaiPa takoi tasaista vauhtia maaleja ja JYP putosi rattailta lukemin 6—0 (1—0, 2—0, 3—0).

Avauserässä JYP pääsi vielä Frans Tuohimaan maalille, mutta ohi torjujan ei kiekkoa saatu, kuten ei koko ottelussa. Nollapeli oli Tuohimaalle toinen perättäin.

Kultakypärä Tyler Morley näytti vieraille, miten paikoista tehdään. Saldona SaiPan kolme ensimmäistä maalia.

Alussa vielä tasaista

SaiPa lähti luomaan painetta JYPin avauspeliin ja saikin sen alussa sekaisin. JYP sai parhaat mahdollisuutensa, kun SaiPa päästi hyökkääjät pari kertaa ajamaan Tuohimaan maalille ja joutui takaa koukkimaan. Vieraiden ylivoima oli kuitenkin tehotonta pyörittelyä.

Paras paikka vierailla oli erässä David Tomasekin läpiajo, mutta Tuohimaan venytti hienosti jalkansa eteen.

Tomasek ei tehnyt, mutta SaiPan kultakypärä Tyler Morley ei jättänyt hetkeä myöhemmin maalille ajoaan käyttämättä. Kauden viidestoista maali Eetu Laurikaisen selän taakse pari minuuttia ennen erätaukoa.

Morley tolpalla

Morleyn illan toinen maali vei SaiPan 2—0-johtoon toisessa erässä, kun Topi Nättisen syöttö löysi miehen vapaana maalin kulmalta.

JYPin valmentaja Risto Dufva otti saman tien aikalisän saadakseen joukkueensa takaisin raiteille. Avauserässä JYP pääsi ajamaan SaiPan maalille, mutta toisessa erässä tie parhaille paikoille oli paremmin tukossa.

Tyler Morley -show jatkoi kiihkeänä. Mies laukoi suoraan hyökkäyspään aloituksesta kiekon kolmannen kerran ohi Laurikaisen.

Heti tärähti

Kolmas erä alkoi keltapaidoilta taas räväkästi. David Goodwinin kauden kolmastoista ja SaiPan illan neljäs maali syntyi Ahti Oksasen hienosta poikittaispassista. Erää ehdittiin pelata 12 sekuntia.

SaiPan viides maali oli puolustaja Jere Seppälän ensimmäinen osuma SaiPan paidassa. Sama mies oli maalinteossa uudelleen viisi minuttia ennen ottelun päätöstä.

SaiPan hienoa iltaa oli seuraamassa myös kunnon yleisömäärä 3 900 katsojaa.