Alisa Vainio päätti vasta aamulla osallistumisestaan kotikisaan

Ruotsi-ottelu ja Joutsenon SM-maraton ovat lappeenrantalaisjuoksijan toivelistalla, jos maaottelussa valinta osuu kohdalle ja Joutsenoa varten saisi pari hyvää maratontreeniä alle.

Mika Strandén

Gävlen myrskykisasta jäi Alisa Vainion tuliaisiksi virus ja osallistuminen Lappeenrannan gp-kisaan oli pitkään epävarmaa. Tuloksena oli hänen mukaansa ihan ok juoksu.
Gävlen myrskykisasta jäi Alisa Vainion tuliaisiksi virus ja osallistuminen Lappeenrannan gp-kisaan oli pitkään epävarmaa. Tuloksena oli hänen mukaansa ihan ok juoksu.

Aplodien aalto kiersi Kimpisen kenttää Alisa Vainion mukana yleisurheilun GP-kilpailun 5000 metrillä torstaina. Kotiyleisön suosikki juoksi nousujohteisen kisan ja tuli lopulta maaliin kolmantena hirmuisen loppukirin ottaneen Janica Rauman ja Georgian Valeria Zhandarovan jälkeen.

Vainion loppuaika oli 16.03,73, kun Rauma tykitti kirillään ennätyksensä 16.02,24.

Vainion osallistuminen kotikisaan oli pitkään vaakalaudalla.

— Aamuverkan jälkeen päätin, että juoksen tänään. Näitä kisoja on täällä kuitenkin niin harvoin, että pakkohan se on päästä mukaan, Vainio kertoi.

Hänen elimistöönsä ui jonkinlainen virus nuorten Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskisareissun jälkeen. Vainio juoksi toissa viikonloppuna 5000 metrillä toiseksi Gävlessä, jossa kisat järjestettiin hirmuisessa myrskyssä.

— Hermostoon sattui. Ihan kuin olisi ollut kuumetta, mutta ei ollut. Se tuli ehkä sieltä Ruotsista, kun siinä oli lentäminen ja kaikki.

Vauhdin kiristys

Vielä puolimatkassa Vainio oli 50 metriä georgialaista perässä, mutta kiristi vauhtiaan ja sai tämän kiinni toiseksi viimeisen kierroksen alkaessa.

Kisan hahmoksi nousi kuitenkin Rauma, joka oli viimeisellä kierroksella suorastaan ylivoimainen, vaikka kalkkiviivoilla kangistuikin.

— Ajattelin, että oikeasti katkean pahemminkin. Yllätyin, kun niin ei käynytkään. Ihan ookoo juoksu, Vainio tuumi.

Vainio pohti kisan jälkeen, ottiko irtioton vähän liian aikaisin.

— Se ei ihan loppuun asti tullut. On sellainen olo, että voimia jää varastoon, mutta kiri ei irtoa. Ehkä pitäisi vain pitää kovempaa matkavauhtia niin aika olisi parempi.

Ruotsi-ottelu ja maraton

Lappeenrantalainen kertoi odottavansa rauhassa Suomi—Ruotsi-maaottelun valintoja, mutta olevansa valmis kisaamaan jos kutsu käy.

Todennäköisen ensi viikon Tampereen-reissun lisäksi hänen suunnitelmissaan on SM-maraton Joutsenossa kuukauden kuluttua.

— Pitäisi vain pari maratontreeniä tehdä. En ole tehnyt niitä yhtään, eikä tässä hirveästi ole enää aikaa. Nyt on ollut vain näitä ratakisoja. Toivotaan, että se menisi pohjilla sitten, Vainio totesi.

— Ainakin hauskaa sinne pitää lähteä pitämään. Se on hauskaa silloin, kun juoksu on helppoa eikä tunnu pahalta.

Luetuimmat