Catz ravisti hengettömyyden niskastaan ja nousi tauon jälkeen takaa-ajoasemasta kotivoittoon lauantaina — "Se toivottavasti poikii jatkossa hyvää"

Kai Skyttä

Erica Covile on ollut Catzin tehokkain pelaaja alkukaudella. Covile on heittänyt keskimäärin 17,4 pistettä, ottanut 13,6 levypalloa ja riistänyt pallon 2,7 kertaa ottelua kohden. Arkistokuva.
Erica Covile on ollut Catzin tehokkain pelaaja alkukaudella. Covile on heittänyt keskimäärin 17,4 pistettä, ottanut 13,6 levypalloa ja riistänyt pallon 2,7 kertaa ottelua kohden. Arkistokuva.

Catz porhalsi takamatkalta voittoon kotiyleisönsä riemuksi naisten Korisliigassa lauantaina. Catz aloitti ottelun Espoo Basket Teamia vastaan nihkeästi, mutta petrasi pelin edetessä rutkasti ja voitti pistein 71—64 (25—37).

Catzin päävalmentaja Mika Haakana totesi lehdistötilaisuudessa syyn joukkueensa vahvaan ottelun toiseen puoliskoon löytyneen henkiseltä puolelta. Alkukaudella aiemminkin Catzia riivannut vaisuus ja hengettömyys kaikkosi.

— On äärimmäisen tärkeää, että pystyimme kasaamaan homman ja pelaamaan tuollaisen puoliajan. Se toivottavasti poikii jatkossa hyvää.

Avauspuoliskolla Catz oli ongelmissa EBT:n nopeiden hyökkäysten kanssa. Tauon jälkeen Catz otti käyttöön paikkapuolustuksen, joka yhdessä tehokkaan syöttölinjojen peittämisen kanssa sai EBT:n hyökkäyksen raiteiltaan.

Kotijoukkueen nousu alkoi jo ennen puoliaikasummeria, jonka molemmin puolin se käänsi ottelun edukseen viemällä pätkän peliä murskapistein 18—2.

Catzin nousun hahmo oli Erica Covile, jonka peräti 20 levypallosta kahdeksan hän otti puoliajan jälkeen hyökkäyspäässä. Covile myös heitti 12 pistettä ja riisti pallon kuudesti.

Lisäksi 15 pistettä heittäneen Tuulia Timon viisi kolmosta tulivat Catzin kannalta mainioihin paikkoihin.

— Meillä on hyviä pelaajia joukkue täynnä. Potentiaalimme on kova. Se vain pitää saada ulos. Ensimmäisellä jaksolla meitä vastaan menivät kaikki asiat, jotka vain voivat mennä, Haakana sanoi.