IPV teki tilanteet, Jymy löi juoksut – Läpilyönnit käänsivät tiukan ottelun Sotkamolle: "Olemme ottaneet sisäpelissä askeleita eteenpäin"

Juho Toivola ja Sami Partanen pitivät lyönneillään IPV:n mukana voittokamppailussa, mutta Sotkamo tiristi pisteet hyvällä ulkopelillä ja kahdella läpilyönnillä.

Joonas Tapaninen

IPV:n lyöjäjokeri Juho Toivola oli elementissään lyöntipaikalla. Kuvassa Ville Hämäläinen on kotiutunut kolmospuolen välilyönnillä.
IPV:n lyöjäjokeri Juho Toivola oli elementissään lyöntipaikalla. Kuvassa Ville Hämäläinen on kotiutunut kolmospuolen välilyönnillä.

Imatran Pallo-Veikot väläytteli kulmahampaitaan isännöidessään Superpesiksen mestarisuosikeihin kuuluvaa Sotkamon Jymyä. Läpilyönnit käänsivät pelin vieraille 0–2 (4–6, 3–4), vaikka kotijoukkue oli kolmostilanteissa edellä 21–16.

– Seitsemän juoksua 21 tilanteesta on harmittavan vähän. Meillä oli paikat, mutta kotiuttamisen laatu oli heikkoa ja se oli suurin tekijä, miksi loppukirimme ei riittänyt, IPV:n pelinjohtaja Jyrki Valle summasi.

Ensimmäisen jakson ratkaisu nähtiin avausvuoroparin tasoittavalla, kun Lauri Rönkkö tuli purkamaan ajolähtöä ja pamautti pallon kolmospuolelle. IPV:n kolmoskoppari Teemu Nurmio lähti lyöntiä vastaan, mutta löysikin itsensä pallon väärältä puolelta. Kolme sotkamolaispelaajaa kirmasi kotiin Rönkön kiertäessä kunnarin.

Kun vielä Antti Korhonen ja Roope Korhonen onnistuivat kumpikin kerran, taululla olivat masentavat numerot 1–6.

Toivottomalta näyttänyt tilanne sai taistelumielialan IPV:n miehistössä syttymään. Juho Toivola ja Sami Partanen toivat yksittäisillä lyönneillä IPV:n jo kahden juoksun päähän, mutta Sotkamo kesti hermopinteen hammasta purren.

"Tämä tiedettiin hankalaksi paikaksi"

Toisen jakson alku oli imatralaisille jälleen vaikea, kun vierailija karkasi heti jakson alkuun kahden juoksun karkumatkalle.

IPV:n sisäpeli toimi kuitenkin hyvin ykköskärjen kautta, ja etenkin kakkoset hihassa etenijöitä saatellut Tuomas Jussila (11/13) oli mailan varressa lähes pitelemätön siirtelemällä monipuolisilla lyönneillään miehiä välillä kahtakin pesänväliä eteenpäin.

Ansionsa oli myös kärkenä viilettäneellä Nurmiolla, joka toi tiistaina kolme juoksua.

– Ainahan se helpottaa, että edessä on nopeat jalat ja varma kentälle menijä, Jussila kehui tutkapariaan.

Jussilankin mielestä IPV:n sisäpeli oli mallikasta kotiuttamista lukuun ottamatta.

– Olemme ottaneet sisäpelissä askeleita eteenpäin, siihen täytyy olla tyytyväinen. Alku oli tyrmäävä, mutta kasasimme siitä rivit hyvin, eikä Sotkamo saanut sen jälkeen kauheita aikaan, Jussila kommentoi.

Tykinruoasta kiittivät ensimmäisen jakson tapaan Partanen ja Toivola, joiden välilyöntien turvin IPV käväisi jaksovoiton syrjässä. Sotkamon kolmen pisteen voiton varmisti Antti Korhonen kakkosjatkeen läpilyönnillä, joka tuotti kaksi juoksua.

Sotkamon pelinjohtaja Jani Komulainen kertoi, että Jymy osasi odottaa IPV:n tekevän ottelussa runsaasti tilanteita.

– Tämä tiedettiin hankalaksi paikaksi. IPV on tosi laadukas joukkue ulkopelissä ja kärjen ollessa tuossa muodossa tilanteiden rakentelu tulee olemaan hyvää. Luotimme ja satsasimme takatilanteeseen, ja siinä oli myös meidän hyvyyttä, että kaveri kotiutti huonolla prosentilla, Komulainen näki.

Luetuimmat

Kommentoidut