Veiterä avasi kautensa voitolla Mikkelissä — Kampparit säikytteli lappeenrantalaisia toisella jaksolla

Mika Strandén

Veiterä voitti kauden avausottelunsa, vaikka sen pelissä olikin vielä paljon parannettavaa. Arkistokuva.
Veiterä voitti kauden avausottelunsa, vaikka sen pelissä olikin vielä paljon parannettavaa. Arkistokuva.

Veiterä avasi jääpallon Bandyliigan vierasvoitolla Mikkelin Kamppareista lukemin 2—3 (0—3).

Liki täydellisissä olosuhteissa, poutaisessa pikkupakkasessa pelattu paikallisottelu oli lopulta jännittävämpi kuin Veiterän hallitsema avausjakso antoi ymmärtää.

Veiterän kauden avausmaali nähtiin jo kolmannella peliminuutilla, kun Tuukka Loikkanen lojautti pallon pienestä kulmasta perille

Alle kaksi minuuttia myöhemmin Tomi Hauskan millintarkka pystysyöttö vapautti Loikkasen läpiajoon ja tämä vei Veiterän 2—0-johtoon illan toisella osumallaan.

Veiterän uuden venäläisvahvistuksen Egor Ragulinin ensimmäinen maali Bandyliigassa syntyi puolen tunnin pelin jälkeen.

Veiterän hyökkäys näytti tyrehtyvän Kampparien rangaistusalueelle, mutta Ragulin syöksyi irtopalloon ensimmäisenä ja lakaisi sen lähietäisyydeltä sisään.

Reilu johtoasema oli ansaittu, sillä Veiterä oli vyöryttänyt hyökkäyksiään Kampparien maalille asti ottelun alusta lähtien.

Kampparien päävalmentaja Antero Levänen reagoi Veiterän 3—0-johtomaaliin ottamalla aikalisän.

Avausjakson lopulla Veiterän maalivahti Topi Peuhkuri joutui venymään useampiinkin torjuntoihin, joista näyttävin oli ilmava tiikerisyöksy pallon tielle.

Veiterän kulmalyönnit olivat vaarallisia. Joukkue sai pallon niistä kolmesti maaliviivan tuntumaan jo ennen taukoa, mutta sen yli peliväline ei pyörinyt.

Toisella jaksolla Veiterällä oli lisää paikkoja kasvattaa johtoasemaansa, mutta epäonnistumisten jälkeen pelitapahtumien herraksi nousikin Kampparit.

Kampparien 3—1-kavennusmaalia katseli aitiopaikalta Veiterän kapteeni Janne Hauska, joka pelaa itselleen uudella pelipaikalla liberona.

Hauska oli alin puolustaja, kun pallo pomppasi hänen mailansa yli ja Eetu Karhunen pääsi viimeistelemään Kampparien kavennuksen.

Vain pari minuuttia takaiskun jälkeen Veiterän maalissa heilui verkko uudelleen, kun Kampparit ansaitsi hyökkäyksestään rangaistuslyönnin ja Santeri Laitinen heilautti pallon pilkulta Peuhkurin taakse.

Laitisen maalin jälkeen Veiterän peli hiipui noin vartiksi puolustustaisteluksi, jota se itse vaikeutti helpoilla pallonmenetyksillään.

Toisen jakson lopulla Veiterä onnistui kokoamaan itsensä Kampparien aiheuttamien järkytysten jälkeen.

Lappeenrantalaiset ottivat pallonhallinnan itselleen ja kova rutiini paistoi, kun joukkue puolusti maltilla pelivälineen kanssa.

Silti vielä erotuomariston antamalla lisäajalla Kampparien Iisakki Kaivolan soolosuoritus vapautti Eetu Karhusen vielä kertaalleen nokikkain Peuhkurin kanssa, mutta pallo painui viimeistely-yrityksestä maisemaan.

Veiterän kausi jatkuu lauantaina Jyväskylässä, jossa se hakee revanssia hallitsevasta Suomen mestarista JPS:stä.