Veiterän Ere Verhelä yllättyi maajoukkuekutsusta, tuore Ruotsin kaataja kohtaa sunnuntaina Lappeenrannassa Venäjän – "Aika paljon jännitti ennen peliä, mutta kyllä se siitä meni, kun peli lähti käyntiin"

Veiterän pelaaja kohtasi ensimmäisessä A-maaottelussaan Ruotsin ja pääsee sunnuntaina testaamaan maailmanmestari Venäjän.

Anu Kiljunen

Ere Verhelä piipahti lauantai-iltana Lappeenrannan Kisapuistossa esittelemässä uusille maajoukkuekavereilleen Veiterän pukukoppia, joka on hänelle itselleen läpikotaisin tuttu.
Ere Verhelä piipahti lauantai-iltana Lappeenrannan Kisapuistossa esittelemässä uusille maajoukkuekavereilleen Veiterän pukukoppia, joka on hänelle itselleen läpikotaisin tuttu.

Veiterän sivutuki Ere Verhelä pääsi pelaamaan ensimmäisen maaottelunsa Porvoossa Ruotsia vastaan perjantaina. 3–2-voitto loistavassa kelissä länsinaapurista maistui hyvälle, vaikka pientä jännitystäkin oli ilmassa.

– Kutsu tuli kyllä aika puskista, en osannut odottaa yhtään. Aika paljon jännitti ennen peliä, mutta kyllä se siitä meni, kun peli lähti käyntiin.

Veiterässä Verhelällä on paljon vastuuta muun muassa kulmalyöntilanteissa. Maaottelussa erikoisvastuuta ei tarvinnut kantaa, mutta muuten tekemistä riitti.

– Liukkosen Juho kun oli loukkaantumisen takia poissa, niin pääsin kyllä pelaamaan niin paljon kuin jaksoin.

Maajoukkueessa 26-vuotias pelimies pääsi näkemään vauhdin, millä jääpalloa maailman huipulla pelataan.

– On siinä järjettömän iso ero Bandyliigaan. Vauhti on paljon kovempaa ja pelitempo. Bandyliigassa usein vain yksi tai kaksi pelaajaa kuljettaa palloa, mutta näissä peleissä tullaan paljon kovempaa.

Kisapuistossa Venäjän kimppuun

Vauhti tuskin hiipuu myöskään sunnuntaina, kun Kisapuistossa vastaan luistelee hallitseva maailmanmestari Venäjä.

– Joo, siinä pelissä voi minullekin vähän kovempi kiire, Verhelä naurahti tulevaa miettien, kun matka Porvoosta Lappeenrantaan alkoi.

Tänä vuonna Venäjän MM-kilpailut pelataan vasta sarjakauden jälkeen. Aikaisemmin kisat on pelattu usein kauden keskellä tammi-helmikuun vaihteessa.

Verhelä ei vielä miettinyt mahdollista kisamatkaa, vaan iloitsi siitä, että pääsi kokemaan maajoukkueen.

– Varmaan tämä johtuu siitä, että on useampi vuosi tehty hyvin töitä Veiterässä.

Veiterä kärsi juuri ennen maaottelutaukoa kauden ensimmäisen tappionsa runkosarjassa, Narukerä kellisti joukkueen Porissa. Suurta huolta tappio ei aiheuttanut.

– Pitäähän se kerran hävitä joka kaudella, nyt oli hyvä paikka ottaa se kauden ainokainen, Verhelä veisteli.

Lauantaina Lappeenrannassa pelatussa ottelussa Venäjä kukisti Ruotsin maalein 7–4. Suomen ja Venäjän kohtaaminen alkaa Kisapuistossa sunnuntaina kello 13.