PEPOn Kakkosen joukkueen maalia tukkimaan raamikas Jonathan Jäntti

Mika Strandén

PEPOn kauden päätöspeliä seuranneelle päävalmentaja Gabriel Garcia Xatartille Jonathan Jäntti on tuttu maalivahti Tammisaaresta.
PEPOn kauden päätöspeliä seuranneelle päävalmentaja Gabriel Garcia Xatartille Jonathan Jäntti on tuttu maalivahti Tammisaaresta.

Jalkapallon Ykköstä AC Kajaanissa pelannut maalivahti Jonathan Jäntti siirtyy Lappeenrantaan PEPOn Kakkosen miehistöön.

28-vuotias 194-senttinen maalivahti on aiemmin pelannut Karjaan BK-46:ssa, josta hän siirtyi kesäksi 2015 Ekenäs IF:ään Tammisaareen.

PEPOn valmentajana aloittanut espanjalainen Gabriel Garcia Xatart muutti Suomeen valmentamaan juuri Ekenäs IF:ää kaudeksi 2018. Jäntti oli silloin joukkueen maalivahti.

”Gabri” johdatti joukkueen silloin Ykkösen kolmoseksi. Viime kesänä EIF:n sarjakausi alkoi takkuillen ja Xatartin pesti tammisaarelaisten valmentajana päättyi kesäkuun lopussa.

Parhaalla kaudellaan 2018 Jäntti pelasi EIF:ssä Ykkösessä 22 ottelua, joissa hän päästi vain 23 maalia ja piti maalinsa puhtaana yhdeksän kertaa.

Viime kesä Kajaanissa oli sen sijaan rikkonainen. Jäntti aloitti yhdeksän ensimmäistä sarjaottelua ennen reisivammaa. Pelikuntoon palattuaan hän pelasi kaksi ottelua avauksessa, kunnes sai aivotärähdyksen.

Pelaajia kiikarissa

Savitaipaleen Urheilijoiden kasvatti, 17-vuotias Juuso Enbuska on nostettu PEPOn edustusjoukkueen sopimuspelaajaksi.

PEPOn puheenjohtajan Kari Sunisen mukaan seuralla on edelleen useita pelaajaneuvotteluita menossa.

PEPO pelaa ensimmäiset Suomen cupin ottelunsa 18. ja 25. tammikuuta.

Juttua muokattu 29.11.2019 klo 16.19: Korjattu tietoja Jäntin viime kauden peleistä.