Heikko kiihdytys, kova takaa-ajo ja halpa lahja olivat SaiPan illan tarjoilu — HIFK ratkaisi tehokkaasti lahjaksi saaduista paikoista

Tappio oli keltapaidoille kolmas putkeen. 4 000 katsojan edessä esitys oli ajoittain vahva, mutta puolustuspelissä tulee tällä hetkellä raskaita sekoiluja.

Mika Strandén

Ketterästä lainattu Ville Vainikainen laukoi SaiPan toisen maalin.

Heikko avauserä, vahva takaa-ajo ja karmea lahja kolmannessa erässä kiteyttävät SaiPan otteet HIFK-ottelussa. Punapaidat veivät jääkiekkoliigan pisteet lukemin 3—6 (1—3, 1—0, 1—3).

Heikko ja sekava oman alueen keskustan puolustaminen antoi vieraille alussa liikaa avoimia maalipaikkoja. Toisessa erässä SaiPa sai paljon ylivoimamahdollisuuksia, mutta ei pystynyt ratkaisemaan niistä.

SaiPa sai varsinkin toisessa erässä paljon ylivoimamahdollisuuksia, mutta ei pystynyt ratkaisemaan niistä.

SaiPan maalissa Frans Tuohimaa oli syytön osumiin, mutta moni odotti joukkueen herättelynäkin jo Niclas Westerholmia maalille otteluun.

Kalle Maalahti takasi laukauksellaan, että nyt Kisapuistossa ollaan alussa hereillä. SaiPan yleisömäärä kiipesi ottelussa pitkästä aikaa yli neljäntuhannen.

Reilu kaksi minuuttia oli pelattu, kun kiekko oli maskin takaa kurkkineen HIFK:n maalivahdin Markus Ruusun takana.

Keskialueen avoimet ovet

SaiPa-herkkua riitti minuutin, sillä vieraiden Terry And latasi vapaasta paikasta pelin tasoihin minuuttia myöhemmin. Maali oli nuorukaisen ensimmäinen Liigassa.

Seuraava ratkaisija oli HIFK:n kokenut Lennart Petrell, joka pääsi vapaasti luistelemaan parhaalla paikalle keskustaan.

SaiPan oman alueen keskustan heikko puolustaminen kostautui kolmannen kerran puoli minuuttia ennen erätaukoa, kun oli Erik Thorellin vuoro liukua keskustan paraatipaikalle maalintekoon.

HIFK jäähyili

Toiseen erään SaiPa tuli isännän ottein ja sai HIFK:n jäähyjenkin ansiosta vahvan paineen punaiseen päätyyn. Vieraat ottivat erän ensimmäisen kympin aikana neljä kahden minuutin rangaistusta, mutta SaiPa

Neljännen jäähyn jo päätyttyä SaiPan Ketterä-apu Ville Vainikainen vihdoin onnistui. Kaukaa ranteella lähtenyt laukaus kolahti Ruusun maalin ylänurkkaan.

Mika Strandén

SaiPan puolustaja Kalle Maalahti oli erinomaisessa vireessä hyökkäyspäässä. Tässä hän purjehtii läpi koko punapaitojen viisikon, mutta tällä kertaa maalinteko ei onnistu.

Koko toinen erä oli vahvasti SaiPa-merkkinen. Laukaukset SaiPalle 26—7.

Suoraan Ilmarin lapaan

Erik Aution karmea oman alueen purku keskelle ja suoraan Ilmari Pitkäsen lapaan katkaisi päätöserän puolessa välissä SaiPan takaa-ajon. Pitkänen liukui vapaasti Tuohimaan eteen ja laukoi HIFK:n taas kahden maalin johtoon.

Vladimir Denisovin uhkarohkea pitkä avaus alusti SaiPan nousun HIFK-päätyyn vaajat kolme minuuttia ennen loppua. Kiekko ajautui päätytaistosta maalin eteen, ja Brenden Kitchton laukoi Lennart Petrellin mailan lavassa jo olleen kiekon maaliin.

Tuohimaan veto pois maalilta ottelun lopussa toi SaiPalle kuudennen kenttäpelaajan, mutta HIFK paketoi ottelun Juhani Tyrväisen maalilla tyhjiin. Tyhjään maaliin tuli myös Pitkäsen illan toinen osuma.

SaiPan kokoonpanosta oli poissa alkukauden tehomies Tyler Morley. Liigan sivuille hänet on merkitty loukkaantuneeksi.

Katso ottelun maalikooste tästä:

Uusimmat uutiset