Catzin kotimainen osasto esiintyi vahvasti tappiosta huolimatta – "Lähtökohtiin nähden ihan loistava suoritus meiltä"

Catz matkusti Espooseen vain seitsemällä pelaajalla ja ilman kahta jenkkiään.

Mika Stranden

Catzin jenkkikolmikosta ainoastaan Erica Covile pelasi vierasottelussa Tapiolan Honkaa vastaan. 21 pistettä kerännyt Covile oli joukkueensa tehokkain pelaaja. Arkistokuva.
Catzin jenkkikolmikosta ainoastaan Erica Covile pelasi vierasottelussa Tapiolan Honkaa vastaan. 21 pistettä kerännyt Covile oli joukkueensa tehokkain pelaaja. Arkistokuva.

Catz ei onnistunut murtamaan Tapiolan Hongan tappiotonta kotitaikaa naisten Korisliigassa.

Ilman kahta jenkkivahvistustaan Natalie Dayta ja Jordan Jonesia pelanneet lappeenrantalaiset kärsivät tappion pistein 79–71, vaikka nousivatkin lopussa vielä pelaamaan voitosta.

– Lähtökohtiin nähden ihan loistava suoritus meiltä, Catzin päävalmentaja Mika Haakana kuvaili sarjan keskikastin kamppailua.

Haakana oli tyytyväinen vain seitsemällä pelaajalla matkassa olleen joukkueensa puolustuspeliin. Erityisesti Catz-luotsia lämmitti nuoren Iiris Muhosen esitys.

Muhonen heitti 12 pistettä, otti kuusi puolustuslevypalloa ja antoi neljä korisyöttöä. Pisteistä kymmenen syntyi toisella jaksolla.

– Toisella jaksolla hän pelasi Haiden Palmeria vastaan, joka on pelannut eurocupia monta vuotta ja on WNBA-varaus vuodelta 2014. Hän puolusti Iiristä koko jakson, Haakana kertoi.

Kotimaisesta osastosta myös Mari Kihlström ja Roosa Kosonen pelasivat hyvän ottelun. Catzin tehokkain oli 21 pistettä nakuttanut Erica Covile.

Natalie Day puuttui matkasta sairastelun vuoksi.

Polvivammasta toipuvalla Jordan Jonesilla on maanantaina seuraava kontrollikäynti, minkä jälkeen hänen paluuaikataulustaan tiedetään enemmän.

– Vaihtoehdot olivat kolmesta kuuteen viikkoa. Nyt on kolme viikkoa mennyt, Haakana totesi.

Luetuimmat