Viisi sekuntia erotti NST:n täydestä pistepotista, Juuso Kekki pelasti kaksi pistettä

NST:n päävalmentaja Mika Valtosta ei huoleta, vaikka tehot ovat vahvasti yhden kentällisen varassa.

Mika Stranden

Juuso Kekki on ollut alkukaudella NST:n tehokkain pistemies. Kuudessa ottelussa on syntynyt pisteet 14+5=19. Arkistokuva.
Juuso Kekki on ollut alkukaudella NST:n tehokkain pistemies. Kuudessa ottelussa on syntynyt pisteet 14+5=19. Arkistokuva.

NST Lappeenranta pääsi viiden sekunnin päähän täydestä pistepotista salibandyn miesten divarissa.

Helsinkiläinen M-Team onnistui tasoituksessa ilman maalivahtia aivan viime hetkillä. NST ei lannistunut vaan väänsi 7—6 (1—1, 2—3, 3—2) -voiton jatkoajalla.

— Harmittaa, että kolmen pisteen potti karkasi. Joukkueen hengen kannalta on kuitenkin hyvä, että saatiin voitto, mietti NST:n päävalmentaja Mika Valtonen.

Voittomaalin iski Juuso Kekki. Viime hetken takaisku ei saanut NST-pelaajien päitä painuksiin.

— Kävi ihan päinvastoin. Pelaajat olivat enemmän kuin varmoja siitä, että saadaan homma hoidettua kotiyleisön edessä, Valtonen näki.

Joukkueen hengen kannalta on kuitenkin hyvä, että saatiin voitto. — Mika Valtonen

NST pelasi päätöserässä hyvin ja olisi voinut olla loppuhetkillä useammankin maalin johdossa.

NST:n ykköskenttä Kekin (3+1) ja Samuli Huppusen (2+2) johdolla junaili yhtä lukuunottamatta joukkueen kaikki maalit. Ykköspakkiparin Jere Niemelä osui kerran ja kakkosketjun laituri Miro Veijalainen myös.

Valtosta ei huoleta se, että tehot ovat vahvasti yhden kentällisen varassa.

— Hieno juttu, että tulosta tulee. Se antaa mallin muille pelaajille, että miten meidän pelisysteemiä halutaan pelata. Muille tavoite siintää siinä ihan lähellä.

NST on tehnyt paljon fysiikkaharjoittelua lajiharjoitusten lisäksi. Tällä hetkellä jalka hieman painaa, mutta tämä on osa NST:n valmennusjohdon suunnitelmaa.

— Jalka ei ole niin kevyt kuin voisi, mutta uskomme siihen että saamme kasaan tarpeeksi pisteitä jotta pääsemme pudotuspeleihin. Siellä sitten jalka liikkuu, Valtonen lupasi.

Luetuimmat