Lappeenrantalainen Aino Luostarinen nousi kesälajien apurahaurheilijoiden joukkoon – Tukea saavat myös Aku Partanen, Simo Lipsanen, Senni Salminen ja Eveliina Summanen

Painonnostoliitto

Aino Luostarinen täyttää toukokuussa 18 vuotta ja lähtee kokeilemaan siipiään myös aikuisten sarjassa.
Aino Luostarinen täyttää toukokuussa 18 vuotta ja lähtee kokeilemaan siipiään myös aikuisten sarjassa.

Painonnostaja Aino Luostarinen on mukana opetus- ja kulttuuriministeriön kesälajien apurahaurheilijoissa. Lappeenrantalainen huippulupaus voitti juuri joulukuussa 17-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuden 71 kilon sarjassa. Aiemmin hän on voittanut myös 17-vuotiaiden Euroopan mestaruuden.

Aku Partanen ylemmässä kategoriassa

Tukea saa kolme lappeenrantalaisurheilijaa, joista kävelijä Veli-Matti Partanen asuu Helsingissä, mutta edustaa Lappeenrannan Urheilu-Miehiä samoin kuin toinen tuen saaja, Joensuussa opiskeleva kolmiloikkaaja Simo Lipsanen. Imatran Urheilijoiden 3-loikkaaja Senni Salminen on myös yleisurheilijoiden joukossa.

Partasen veroton tuki on 10 000 euroa, Luostarisen, Lipsasen ja Salmisen 6 000 euroa, jonka saa myös lappeenrantalaislähtöinen jalkapalloilija Eveliina Summanen.

Tulevaisuuden menestyjiä arvokilpailuissa

20 000 euron suuruinen apuraha on tarkoitettu vakiintuneella kansainvälisellä huipulla oleville olympia- tai paralympialajien yksilöurheilijoille. 10 000 euron apurahaan vaaditaan kansainvälisissä arvokilpailuissa tason vakiinnuttaminen 16 parhaan joukkoon.

6 000 euron suuruinen apuraha on tarkoitettu yksilö- ja joukkuelajien urheilijoille, jotka urheilu-uran kehityksen perusteella arvioidaan tulevaisuuden menestyjiksi arvokilpailuissa.