Willimiehet julkaisi SaiPan Kalle Maalahden jatkosopimuksen juhlatifossaan lauantaina Kisapuiston jäähallissa

Minna Mänttäri

SaiPan tukena oleva Willimiehet-kannattajaryhmä juhlistaa kymmenvuotiasta taivaltaan parhaillaan Lappeenrannan Kisapuistossa liigaottelun yhteydessä. Uutisaukeamaa mallintaneessa juhlatifossa oli mukana myös oikea uutinen: Kalle Maalahden jatkosopimus.

SaiPan Willimiehet-kannattajaryhmä julkisti Kalle Maalahden jatkosopimuksen juhlavuoden tifossaan lauantaina. Maalahti, 26, on SaiPan oma kasvatti, joka on tällä kaudella jo sivunnut yhden kauden piste-ennätystään 36 ottelun tehoillaan 5+11=16. Maalahden jatkosopimus SaiPan kanssa kattaa tulevan kauden 2018-2019.

Tifo levitettiin Kisapuiston seisomakatsomon ylle ennen SaiPan ja Tampereen Ilveksen liigaottelun alkua. Siinä mallinnettiin sanomalehden ulkoasua, jossa aukeaman pääkuvan paikalle jätetyssä reiässä juhlivat itse Willimiehet.

Willimiehet-kannattajaryhmä aloitti toimintansa vuonna 2007 tavoitteenaan kehittää SaiPan kannattajakulttuuria. Vuosien varrella ryhmä on rakentanut Kisapuistossa myös monia tifoja, muun muassa Heikki Mälkiän, Ville Kohon ja SaiPa—KooKoo-liigaotteluiden paluun kunniaksi.

Willimiehille hyvää kymmenvuotisjuhlaa ovat Youtube-videotervehdyksin toivottaneet monet viime vuosina SaiPassa vaikuttaneet henkilöt, kuten Brian Salcido, Jussi Markkanen, David McIntyre, Riku Kallioniemi, Jani Nieminen, Ari-Pekka Selin ja Pekka Tirkkonen.

Yksi osoitus Willimiesten toiminnan vaikutuksesta kannattajakulttuurin kehitykselle nähtiin ja koettiin Kouvolassa tammikuussa vuonna 2016, jolloin SaiPan virallisen kannattajayhdistyksen Saimaan Keltamustien järjestämän junareissun viemät 750 kannattajaa ja omin kyydein paikalle saapuneet lauloivat hallissa seisten vielä kauan liigaottelun päättymisen jälkeen.

SaiPan muita kannattajaryhmiä ovat muun muassa Stadin Keltamustat ja Keski-Suomen Fanaattiset Siirtolais-Keltamustat.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat