Maaliahne Veiterä yrittää murtaa Akilleen betonipuolustuksen perjantaina, panoksena on runkosarjan voitto – "Nyt on pitkästä aikaa tiukkaa, kumpi sen vie"

Jääpallon Bandyliigan runkosarja huipentuu kärkikamppailuun Kisapuistossa.

Kai Skyttä

Räntäsade vihmoi Lappeenrannan Kisapuistoa, kun Veiterä valmistautui torstaina iltatreeneihinsä.
Räntäsade vihmoi Lappeenrannan Kisapuistoa, kun Veiterä valmistautui torstaina iltatreeneihinsä.

Veiterän leirissä ollaan Bandyliigan sarjaohjelman laatijaan todella tyytyväisiä.

Lappeenrantalaiset huipentavat runkosarjan perjantai-iltana kotiottelulla sarjakakkosta Porvoon Akillesta vastaan, ja panoksena on runkosarjan voitto.

– Nyt on pitkästä aikaa tiukkaa, kumpi sen vie, Veiterän keskikentän johtohahmo Tomi Hauska toteaa.

Voitolla tai tasapelillä Veiterä on ykkönen. Mikäli Akilles voittaa, voi se nousta Veiterän rinnalle. Neljä pistettä takana olevat porvoolaiset pelaavat runkosarjan päätökseen lauantaina.

Ykköspaikka ratkotaan joukkueiden keskinäisten pelien pisteillä, ja niissä Akilles nousisi voitolla Veiterän edelle.

Veiterä on venyttänyt maaliverkkoa

Veiterä on tehnyt sarjassa selvästi eniten maaleja, mutta perjantaina se kohtaa todellisen betonipuolustuksen.

Akilles on päästänyt omaan verkkoonsa vain alle kaksi maalia ottelua kohden.

– Se on tosi kova saldo jääpallossa. Meidän täytyy onnistua todella hyvällä prosentilla maalipaikoissa ja pitää niiden tilanteet mahdollisimman vähissä, Hauska ennakoi ratkaisun avaimia.

Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Porvoossa Veiterä venyi vaivoin tasapeliin. 3–3-tasoitus syntyi viimeisestä kulmalyönnistä.

Tammikuun alussa pelatussa Suomen cupin finaalissa Akilles juotti Veiterälle karvasta kalkkia voittamalla Kisapuistossa 3–2.

– Kyllähän siitä tiukka matsi tulee nytkin. Todennäköisesti se ratkeaa pieniin juttuihin, jääpallossa puhutaan erikoistilanteista ja onnistumisprosentista maalipaikoissa.

Kyllähän siitä tiukka matsi tulee nytkin. — Tomi Hauska

Veiterällä vain yksi tappio

Hauska kuvailee runkosarjan sujuneen yllättävänkin hyvin.

Akilleen lisäksi pisteitä lappeenrantalaisilta on pystynyt riistämään ainoastaan sarjakolmonen Narukerä, jolle vihreäpaidat kärsivät Porissa toistaiseksi ainoan tappionsa.

Kai Skyttä

Veiterä on matkalla kohti runkosarjan voittoa. Ainoastaan Akilles voi lyödä enää kapuloita rattaisiin.
Veiterä on matkalla kohti runkosarjan voittoa. Ainoastaan Akilles voi lyödä enää kapuloita rattaisiin.

– Joukkueessa oli sen verran vaihtuvuutta, että tuskin monikaan ajatteli, että olemme tässä vaiheessa piikkipaikalla ja vain yksi tappio rasitteena.

Täksi kaudeksi Veiterä menetti puolustuksen keskiakselinsa, kun Santtu Nurmi ja Christian Laibert suuntasivat Ruotsiin. Hyökkäyspäätä on kaventanut maajoukkueen portteja kolkutelleen Tero Liimataisen koko kauden mittainen sairausloma polvioperaation takia.

Myös loukkaantumiset ovat rasittaneet edelliskausia kapeampaa materiaalia. Hauskaltakin jäi alkuvuodesta viisi peliä väliin loukkaantumisen takia.

– Se vähän harmittaa, koska tässä meidän sarjassa pelataan muutenkin vain alle 20 ottelua runkosarjassa.

Tomi Hauska ja Aleksi Seppänen tehokärkinä

Poissaolosta huolimatta tehopisteitä on syntynyt entiseen malliin. Hauska jakaa Veiterä pistepörssin kärkipaikan Aleksi Seppäsen kanssa.

Bandyliigan pistepörssissä kaksikko on toisena ja kolmantena viisi pistettä Akilleen Denis Sadakovin takana. Sadakov on rohmunnut tehot 35+10=45.

Pudotuspelit pelataan vanhalla kaavalla. Runkosarjan voittaja pääsee valitsemaan ensiksi puolivälierävastustajan sijoille 5–8 päätyvistä joukkueista.

Tällä hetkellä tuon nelikon muodostavat JPS, HIFK, OLS ja WP 35. Kuka on Veiterän mielivastustaja avauskierrokselle?

– Itse asiassa emme ole vielä edes keskustelleet asiasta. Meillä runkosarja loppuu perjantaina, mutta osalla se loppuu vasta sunnuntaina. Sijoituksia ratkotaan vielä silloinkin, Hauska toteaa.