Ambulanssi kävi kahdesti radalla Imatran ajoissa — "Ei pitäisi olla mitään hirveän vakavaa"

Pauli Pekkanen oli vahvin myös Open Supersport -luokan sunnuntain kisassa.

Joonas Tapaninen

Erno Kostamoa hymyilytti, kun Saksan Didier Grams jäi taakse taistelussa kakkospaikasta.
Erno Kostamoa hymyilytti, kun Saksan Didier Grams jäi taakse taistelussa kakkospaikasta.

Maamme-laulu kajahti jo toisen kerran Imatran ajoissa, kun Imatran Moottorikerhon Pauli Pekkanen oli vahvin myös sunnuntain käynnistäneen Open Supersport -lähdössä.

Paalupaikalta lähteneen Pekkasen tehtävä helpottui, kun lähtöruudut 2—5 jäivät eri syistä tyhjiksi. Lähtö jouduttiin uusimaan, kun Christian Schmitz ja Felix Nässi kaatuivat niin, että radalle levisi hiekkaa. Uusintalähdön jälkeen kilpailua typistettiin kuusikierroksiseksi.

Toiseksi sijoittui Saksan Thomas Walther ja kolmospaikan valtasi Suomen Anssi Koski.

Rata oli vielä sunnuntaiaamuna sateen jälkeen kostea. Tämä aiheutti kuljettajille jonkun verran ongelmia. Vain neljä kuljettajaa onnistui alittamaan kahden minuutin kierrosajan.

Joonas Tapaninen

Pauli Pekkanen seppelöitiin voittajaksi Open Supersport -luokassa.
Pauli Pekkanen seppelöitiin voittajaksi Open Supersport -luokassa.

Punainen lippu nousi kertaalleen ilmaan myös Open Superbike -lähdössä kahden kahden kuljettajan ulosajon takia. Ambulanssi kävi taas radalla, mutta molemmat kuskit kävelivät pois omin jaloin. Kilpailunjohtaja Kai Pasanen kommentoi kaatumisia lyhytsanaisesti.

— Ei pitäisi olla mitään hirveän vakavaa, Pasanen kertoi puhelimessa.

Voittoon ajoi Penz 13 -tallin brittikuski Danny Webb, joka omisti voittonsa lauantaina Irlannissa menehtyneelle kollegalleen, pohjoisirlantilaiselle William Dunlopille. Suomen Erno Kostamo nousi tiukan taistelun jälkeen toiseksi ennen Saksan Didier Gramsia.

Muokattu 8.7.2018 klo 20:07. Korjattu suomalaisvoittojen määrä.